Сгради

Жилищна сграда SOLEY, Шумен: Комфорт от ново поколение по зелен стандарт

Жилищна сграда SOLEY е един от новите проекти на строително-инвестиционната компания ГЛОБ СТРОЙ в Шумен. Компанията предлага качествени жилища "до ключ" с различни квадратури в многофамилни жилищни сгради. Проектите са създадени с грижа за околната среда, като се залага на иновативни технологии и „зелени стандарти“, насочени към намаляване на експлоатационните разходи и последствията върху природата.

Отлична локация

Локацията, инфраструктурата и достъпът са ключов елемент при избор на жилище. „Солей“ се намира в един от най-предпочитаните от младите семейства квартал - „Добруджански“. Спокойствието на обитателите е гарантирано, защото районът е едновременно далеч от шума и големия човекопоток, но и достатъчно близо до всички любими места в града. Сградата е само на 7 минути пешеходно разстояние от центъра и градската градина. Преминаващите по периферията на квартала автобусни трасета превръщат района в отлично място за живеене, с осигурени бързи връзки с централни части. До „Солей“ ще откриете четири училища с различни профили и детски градини. В близост се намират още спирки, авто- и жп гара, фитнес, ресторанти, сладкарница, аптеки, супермаркет.

Структура на комплекса

Комплексът включва 64 апартамента, 22 гаража и 42 паркоместа. Сградата е решена с два  входа на 9 етажа. Всеки вход е с 32 апартамента, по 4 на етаж. Първи етаж са гаражи, а останалите 8 са апартаменти. Предлагат се двустайни и тристайни жилища, които имат възможност за обединяване при нужда.

Екстериорът – място за релакс и игра

Екстериорът на сградата се отличава със строга изтънченост, с изчистен, стилен дизайн с концепцията за здравословен начин на живот. Изградени са детска площадка и кът за отдих – предпочитано място за игри или просто за разходка сред тунелите от зеленина по алеите, за да се почувствате откъснати от грижите и заредени с енергия. Перфектният подбор на материали осигурява дълъг живот и ниски енергийни разходи за бъдещите собственици.

Сграда Soley

Локация: Шумен, кв. "Добруджански"

Инвеститор и изпълнител: ГЛОБ СТРОЙ

Проектант: арх. Бойка Ангелова

РЗП: 5562 кв.м

Апартаменти: 64 апартамента, 22 гаража, 42 паркоместа

Качествено съвременно строителство и екологичност

„Солей“ е проектирана логично и функционално, като е изграден максимално качествен и енергоспестяващ дом от ново поколение. В строителството са използвани висококачествени и енергоефективни материали, иновативни и устойчиви решения. Фокусът е върху намаляване на потреблението на енергия, ограничаване на замърсяването и намаляване на негативното влияние върху околната среда.

Сградата е с енергийна ефективност клас А – консумира по-малко енергия, сметките за електроенергия на домакинствата са по-ниски и се излъчват по-малко вредни емисии в атмосферата.

За нуждите на общите пространства – районно и фасадно осветление, стълбищни площадки, се използва фотоволтаична енергия.

Комфорт и най-висок стандарт на обитаване

В „Солей“ е помислено за комфорта до последния детайл. Безспорно температурата у дома е един от основните фактори да се чувстваме добре. Заложено е приоритетно на южно изложение на всички жилища и на висококачествени топлоизолационни системи на Baumit.

В сградата са използвани тухлите Porotherm, които се произвеждат с добавяне на съставки (най-често дървесни стърготини), които при изпичане образуват порьозна структура – фактор, който допринася съществено за подобряване на топлоизолационните характеристики на блоковете. Благодарение на специалната конфигурация на отворите на блоковете, както и на факта, че камерите са вертикално разположени и с полагането на разтвора по хоризонталните фуги се запечатва въздухът в тях, топлоизолацията на блоковете се подобрява значително.

Покривът е плосък, топло-, паро- и хидроизолиран.

Подовата изолация е с XPS – с най-високи топлоизолационни качества. Подовата шумоизолация със звукоизолираща мембрана, положена на пода на апартаментите, е надеждна защита срещу ударен шум. Така, когато се приберем у дома, имаме спокойствие и тишина и това е нашето място за пълноценно възстановяване и почивка.

Дограмата е произведена в Германия от KÖMMERLING с немски обков WINKHAUS, тройни стъклопакети с най-високи шумо- и топлоизолационни качества.

Отоплението в сградата е решено с климатизация.

ВиК инсталацията на апартаментите е с 10 години гаранция. Изградена е пресфитинговa система на PIPELIFE, гарантиращa изключителна надеждност в експлоатацията.

Луксозни високоскоростни електрически асансьори във всеки вход допълват комфорта в сградата.

1 / 2

2 / 2

Смарт решения за сигурност и безопасност

Иновативни смарт решения за сигурност с автоматизация при пожар и наводнения и с възможност за надграждане функциите на Smart Home допълват характеристиките на „Солей“. При заплаха от наводнение освен с уведомление се спира водата към дома чрез специален магнитен вентил.

В заложената система за СОТ е включен датчик за движение против кражба и взлом.

Видеодомофонна система е инсталирана към всеки апартамент, както и входна блиндирана врата.

Опция завършване „до ключ“

Предлага се възможност за покупка на напълно завършено „до ключ“ жилище, готово за обзавеждане, която включва ремонт по стандартен модел (по избор от проекти за вътрешен дизайн). Апартаментите се завършват с материали от висок клас на водещи брандове. Настилки от гранитогресни плочи (три варианта) и ламиниран паркет. Фино шпакловани и боядисани с латекс стени и тавани, поставени ключове и контакти, интериорни врати. Напълно завършени бани и тоалетни с фаянс, стъклен параван, тоалетни чинии с вградена структура, мивки – всичко необходимо, с изключение на осветителните тела и мебелите. Има допълнителна опция за кухненско обзавеждане от PREGO с включени електроуреди. Цялостната организация и довършителни работи се извършват от фирмата инвеститор.

Строителство от доказан и успешен инвеститор

ГЛОБ СТРОЙ стартира своята дейност през 2008 г. и днес вече е компания с опит и отлична репутация в строителния сектор. Доказателство за успешната й работа са завършените 11 жилищни сгради в Шумен и Варна. В момента в процес на реализация са проектите Innova и Soley в Шумен, жилищният комплекс Azalia, предстои старт на нов проект във Варна.

Прочетете повече: https://globstroy.bg/building/soley

Вижте cтaтиятa в бpoй 5/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑