Сгради

Жилищна сграда INNOVA - Шумен

Висок комфорт на обитаване по "зелени" стандарти

Жилищна сграда INNOVA е един от най-новите проекти на строително-инвестиционната компания ГЛОБ СТРОЙ ЕООД в Шумен. Компанията предлага "до ключ" качествени жилища с различни квадратури и брой стаи в многофамилни жилищни сгради в центъра на града. С грижа за околната среда компанията залага на иновативни технологии и „зелени стандарти“, насочени към минимализиране на експлоатационните разходи и последствията върху природата.

ГЛОБ СТРОЙ ЕООД стартира своята дейност през 2008 г. и днес вече е компания с доказан опит и отлична репутация в строителния сектор. Доказателство за успешната работа са 11 завършени жилищни сгради в Шумен и Варна. В момента в процес на реализация са проектите Innova и Soley в Шумен, жилищният комплекс Azalia, предстои старт на нов проект във Варна.

INNOVA - иновативен и екологичен дом в идеалния център

INNOVА е иновативен и екоустойчив дом, който осигурява максимален визуален, звуков, топлинен комфорт, защита на здравето, тишина и спокойствие, приятна атмосфера, ниски сметки за електроенергия, устойчиво и дълговечно строителство. Най-високото ниво на лукс се постига чрез първокласни довършителни материали и оборудване от водещи световни брандове.

Жилищна сграда се намира ул. "Преслав" 25 в идеалния център на Шумен - перфектна локация на пешеходно разстояние от Градската градина, тенис корт, търговски център, училища, детски градини, ресторанти. Проектът на арх. Пламен Георгиев освен със своите естетически качества с класическата чистота и модерност във всеки детайл функционално отговаря на всички екологични стандарти за устойчиво строителство в съответствие с последните иновации. Общите части са изпълнени луксозно с настилки от естествен камък. Фоновата музика във фоайето осигурява приятна атмосфера. Стълбищните парапети са ажурни по архитектурен детайл, настилките в лоджиите са от гранитогрес срещу хлъзгане. Асансьорите са модерни и луксозни с повишена енергийна ефективност.

Жилищната част е разпределена в 2 секции със 77 апартамента на 6 надземни етажа. Апартаментите са двустайни, тристайни и четиристайни в три входа с мазета, полуподземен паркинг на ниво -2.85 със самостоятелни гаражи.

Сграда ИННОВА

Локация: бул. "Преслав" 25, Шумен

Инвеститор: ГЛОБ СТРОЙ ЕООД

Проект: арх. Пламен Георгиев

Изпълнител: ГЛОБ СТРОЙ ЕООД

РЗП: 8793 кв.м

Апартаменти: 77

Паркоместа: 46

Гаражи: 36

Висока енергийна ефективност и ниски сметки, шумоизолация и гъвкави решения за отопление и охлаждане

Много са системите, които осигуряват енергиен клас А на сградата с висок комфорт на обитаване и икономическа ефективност. Фотоволтаичната електроцентрала на покрива обслужва общите консуматори – районно и фасадно осветление, стълбищни площадки. Фасадната изолация от екологичния материал каменна вата е с отлични топлоизолационни свойства, изключително добър изолатор срещу ударен или въздушнопреносим шум и с много висока пожароустойчивост. Немската дограма KÖMMERLING с тройни стъклопакети – 4-сезонно/бяло/Ка с аргон по стандартите за пасивни къщи е с немски обков WINKHAUS. Стените с изолационни тухлени блокове WIENERBERGER и вътрешна мазилка на Baumit повишават енергийната ефективност и комфортния микроклимат.

Гъвкавите решения за отопление и охлаждане предвиждат инсталация за VRF климатици и възможност за система за подово отопление посредством индивидуална термопомпа въздух-вода и конвектори за охлаждане.

Подовата шумоизолация на жилищата е със звукоизолираща мембрана ISOVER FONAS TEX и е един от елементите за осигуряване на тишина и спокойствие.

Филтрирана вода по инсталация с 10 години гаранция

Водопроводни тръби на апартаментите са изградени с пресфитингова система на PIPELIFE – без колена и муфи и без загуба на налягане. Захранващите водопроводни тръби до апартамента са от неръждаема стомана по студено пресована технология. Канализационнaта система е безшумна с трислойни тръби – Master 3 Plus. Филтрираната вода ще бъде осигурена от Best Water Technology с централен самопромивен филтър, които ще гарантира снабдяването на апартаментите с вода за питейни нужди, пречистена до най-висока степен.

Смарт решения гарантират сигурност и безопасност

Смарт решенията за сигурност с автоматизация при пожар и наводнения са с възможност за надграждане на функциите SmartHome. Датчици следят за сигнали за пожар и осигуряват незабавно известяване и автоматично изключване на електричеството на жилището. При заплаха от наводнение умните системи уведомяват и спират водата към апартамента. Системата за СОТ има датчик за движение против кражба и взлом. Предвидени са димоуплътнени самозатварящи се врати към междуетажните площадки.

Обратно нагоре ↑