Сгради

RUHomes Botanic Garden - кв. "Драгалевци" до Ботаническата градина в София

Комплекс от къщи с висок комфорт на обитаване и големи озеленени пространства

RUHomes Botanic Garden e третият самостоятелен проект на едноименната инвестиционна компания RUHouse, който развива концепцията за висок клас съвременни еднофамилни жилищни сгради с големи прилежащи дворове, разположени в изцяло затворен комплекс с пълно обслужване и допълнителни удобства. Комплексът се намира в кв. "Драгалевци", м. Ботаническа градина, София.

Изключителна панорама към Витоша и София и живописна граница с река Дреновичка и Ботаническата градина

Теренът - 46 339 кв.м, се характеризира с три основни дадености: голяма денивелация от около 30 м от север на юг, изключителна панорама към Витоша на юг и София на север и живописна граница с дължина 260 м с река Дреновичка и Ботаническата градина от запад. Тези дадености са залегнали като ключови при проектирането на жилищния комплекс. Основната идея е създаване на комплекс с висок комфорт на обитаване от еднофамилни жилищни сгради с характерен дизайн и големи озеленени пространства между тях. Тези пространства са обособени като дворове към всяка еднофамилна жилищна сграда с площи от 800 до 1500 кв.м.

Локация: кв. "Драгалевци" - м. Ботаническа градина, София

Инвеститор: RUHouse

Проектант: проф. д-р арх. Калин Тихолов, доц. д-р арх. Евгени Рафаилов, арх. Ния Темиз

Брутна РЗП: 23 900 кв.м

Еднофамилни жилищни сгради РЗП: 20 100 кв.м

Многофамилна жилищна сграда РЗП: 3800 кв.м

Луксозният жилищен комплекс включва 34 броя къщи, зони за рекреация, вътрешна инфраструктура и една многофункционална сграда. Вътрешната инфраструктура е съставена от алейна мрежа с тротоари, трафопост, места за сметосъбиране, зони за рекреация и отдих, пейки, алейно осветление, локална пречиствателна станция, дъждовно отводняване и др. В многофамилната жилищна сграда са проектирани девет луксозни апартамента, а в частта с обслужващи функции са включени фоайе с рецепция и лоби бар, помещения за обслужване на комплекса и многофункционална зала, спа център на две нива с термална зона, козметика, масажи, съблекални, достъпни от фоайето с рецепция, вътрешен отоплен басейн и фитнес. RUHomes Botanic Garden съчетава отлична локация в престижен район на София, съвременен архитектурен дизайн, изпълнение с висококачествени материали и не на последно място отлично функционално решение на отделните обекти в комплекса.

1 / 2

2 / 2

В полите на Витоша до река Дреновичка и Ботаническата градина на БАН

RUHomes Botanic Garden е разположен в полите на Витоша в непосредствена близост до река Дреновичка и Ботаническата градина на БАН. Местоположението предоставя чисти гледки както към природата и планината, така и към града и съчетава градските удобства с уединението в природата.

Локацията в кв. "Драгалевци" - м. Ботаническа градина, на ул. “Иван Салабашев”, е лесно достъпна от главните градски артерии бул. “Черни връх” и ул. “Околовръстен път” и е на късо разстояние до големи вериги магазини и заведения за хранене. Главният достъп е предвиден от ул. “Иван Салабашев” от юг, а второстепенният - от север с директна връзка от "Околовръстен път".

На запад и север комплексът е обгърнат от река “Дренчовичка” и Ботаническата градина, което осигурява богато на зеленина обкръжение и играе ролята на естествен буфер от Околовръстния път.

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7

Многофамилната жилищна сграда със СПА център, отопляем басейн и фитнес център ще обслужва всички обитатели

Многофамилната жилищна сграда е ситуирана в северната част на комплекса като завършващ елемент в плановата му композиция, предоставяйки гледки както към планината, така и към града. Между нея и Околовръстния път се намира част от Ботаническата градина и е предвидено буферно озеленяване с дървесна растителност. Подходът ще се осъществява от юг посредством фоайе с лоби и рецепция и вътрешноалейната инфраструктура.

В сградата е разположен голям СПА център с термална зона с пет вида сауни, контрастни душове, релакс помещение, съблекални, масажни и козметични помещения, рецепция и интериорна стълба за връзка с голям отопляем покрит басейн 20 m х 6 m на долно ниво с цел да обслужват комплекса. Допълнително са проектирани фитнес, многофункционална зала, лоби с рецепция и помещение за фасилити мениджмънт. Отоплителната и охлаждащата инсталация отново е посредством термопомпени групи, подово отопление и конвектори за охлаждане.

Сградата разполага със 7 луксозни големи апартамента и 2 мезонета със самостоятелни дворове. Всички гаражи и паркоместа (24 броя) са в сутерена, като част от тях обслужват допълнителните функции на комплекса.

Архитектурните решения следват основната идея за дизайн и композиция и решенията за дворното пространство и озеленяване. Общото излъчване е постигнато посредством големите покрити тераси, ясно подчертаните вертикали и панорамното остъкляване с големи витрини. Интериорните разработки на пространствата с обществено обслужване следват основната идея с препратки към Ботаническата градина и са обвързани с екстериора на сградите.

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

Обратно нагоре ↑