Сгради

NV Tower отразява динамичните очертания на Витоша

NV Tower е мащабен и многофункционален проект, ситуиран в югоизточната част на София на бул. ”Г. М. Димитров”, в близост до кръстовището с бул. ”Драган Цанков”.

Сградата предлага първокласни офисни пространства, луксозни жилища и голям набор от обществени функции: заведения за хранене, търговски обекти, уелнес и спортен център, покривни градини и озеленени тераси.

Сложната функционална организация е овладяна в обща структура, предоставяща максимална гъвкавост при изграждането и използването на всеки отделен обект в нея.

С изграждането на NV Tower ще се допълни функционалното многообразие в територията и ще се повиши нейната атрактивност. Проектът ще е отворен и интегриран към градската среда чрез наситените с обществени функции партерни етажи, благоустроените външни пространства около сградата и богато озеленените покриви и тераси.

На ниво непосредствената градска среда проектът е характерен с умелото боравене с архитектурния мащаб, а на ниво градски силует архитектурният образ на сградата пресъздава динамичните очертания на върховете на планината Витоша. Сложните форми на сградата са в синхрон с текущите тенденции в архитектурата на XXI век и технологичните възможности на строителната индустрия.

Средните етажи на сградата са заети от офиси. Над тях във високата част на сградата се намират покривни градини и панорамна площадка, както и няколко жилищни етажа. На ниво партер (етаж 1) се намират входовете на сградата и различни търговски обекти. На етаж 2 са разположени спортната и уелнес зона с  басейн и конферентният блок. На етаж 3 продължава част от спортната зона и е разположено заведение за хранене с голяма озеленена външна тераса. Под сградата има три етажа с подземни паркинги.

Офисните етажи са с различна големина, следвайки геометрията на сградата. Това дава възможност за многообразие от предлаганите офисни площи. Oфисната площ на етаж варира от 1000 кв.м във високите етажи до 2000 кв.м в ниските етажи.

Разпределението на офисните етажи е гъвкаво и даващо възможност за изграждане на всякакъв тип офисни пространства – от коридорен и кабинетен тип до open space. Възможно е изграждането на всякакъв тип конферентни зали, зали за срещи, зали за обучения, зони за релакс, кухненски кътове и т.н. Предвидени са достатъчно санитарни възли в зависимост от големината на етажите, като има възможност за изграждане и на допълнителен брой, ако е необходимо. Всеки етаж има достъп до озеленена тераса.

1 / 2

2 / 2

На ниво партер са разположени три входа към сградата – от север, изток и запад. През входовете се влиза в обширно входно пространство, разпределящо човешките потоци. Входното пространството е просторно, с голяма височина и с мащаб, съобразен с мащаба на сградата. Чрез големите и ефирни остъклявания то осигурява плавен преход между градската среда и сградата. Около него са разположени заведения за хранене и търговски обекти. Заведенията за хранене имат директен достъп до околосградното пространство и зелените площи около сградата.

На второто ниво са разположени уелнес и спортен център, конферентен блок и фризьорски салон. В уелнес и спортния център ще има голям фитнес, 25-метров плувен басейн с джакузи, СПА зона със сауни, парна баня, релакс зона и зали за масаж. Конферентната зала е с възможност за делене, а пред нея ще е разположена приемна зона. Този етаж е достъпен от партера с ескалатори и асансьори.

На третото ниво продължава спортният център с четири зали за групови занимания. На същото ниво е разположено заведение за хранене с голяма и богато озеленена външна тераса към булеварда.

Последните четири етажа на сградата са жилищни, луксозни апартаменти с неповторими гледки към София и Витоша.

Интериорът на общите части на сградата и на обектите с обществен достъп следва цялостната архитектурна концепция: сложни пространства, динамични форми, естествена зеленина и обилна светлина. Конструкцията на сградата също е важен елемент в интериора на централното фоайе и фитнеса. С използваните материали и цветова гама е създаден баланс между „топли” и „студени” повърхности, като е търсена последователна връзка в интериора на различните под-обекти.

На север от сграда ще се изгради парково пространство, през което ще преминават пешеходни алеи за достъп до входовете на сградата, зони за рекреация и озеленяване. Пред северния вход ще бъде разположен воден ефект.

В момента напредва строителството на сградата, като паралелно се изпълняват конструкцията, фасадата, инсталациите и довършителните работи. Сградата ще бъде завършена през 2021 г.

Четете в брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑