Сгради

Кристелина Стайкова, Entract 127: Тайната на модерния офис

Гъвкавост и високотехнологични решения, модерен дизайн и възможности за бизнес контакти

Кристелина Стайкова, генерален мениджър, Entract 127

- Г-жо Стайкова, поздравления с успешната работа на Entract 127 вече пълни две години! Каква е вашата равносметка от функционално пространство и доволни клиенти?

- Благодаря! Щастливи сме, че вече две години предоставяме качествени услуги на високо ниво и продължаваме да надскачаме очакванията на нашите клиенти. Всяко начало е трудно, но с много упоритост и отдаденост идват добрите резултати. Радваме се на хубаво партньорство с нашите клиенти и сме на пълен капацитет. Това е бизнес, който се развива много динамично и постоянно има какво да се научи и надгради. Работим с прекрасен екип професионалисти и считам, че това е тайната на успеха ни.

- Може ли да споделите кои са ключовите елементи на успешното споделено офис пространство?

- Гъвкавост! Сигурност, високотехнологични решения, създаване на общност и чувство за принадлежност, разнообразни събития и предоставяне на възможност за създаване на значими бизнес контакти, удобен и модерен дизайн, предразполагаща атмосфера, добър мениджмънт и обслужване на най-високо ниво. Всички тези елементи правят Entract 127 предпочитаното пространство за работа, срещи и събития в столицата.

- Entract 127 предлага една от най-първокласните локации в столицата?

- Да, гордеем се с локацията си на ул. "Раковски" 127, на което се намираме. Създаваме бъдеще в историческа сграда, паметник на културата. Много труд бе положен в реализирането на този проект и много любов. Намираме се в сърцето на града, близо до всички институции, транспорт и места за развлечение след работа.

- Каква е ролята на услуги като къмюнити и офис мениджмънт за успешния бизнес?

- Тези услуги са много важна част от нашия бизнес. Добрият офис мениджмънт е ключът към удовлетвореността на нашите клиенти. А това не е лесна задача. Изисква време, опит, проактивност, наблюдателност, навременни реакции, добра комуникация и отдаденост. Работим с прекрасен екип с много опит. Както в сферата на хотелиерство и туризъм, така и в нашия бизнес това е много търсена и ценена позиция. Услугата предоставя възможността на компаниите, независимо от техния размер и дейност, да се фокусират върху своя бизнес, а всички останали офис нужди са поети от нашия екип. А много често дори и самите компании не подозират разнообразието от услуги, които можем да им предоставим за улесняването на работния им процес и подобряване на ефективността на тяхната работа. Работим с международни компании, както и с фирми с екипи от различни националности, и наличието на къмюнити и офис мениджмънт улеснява изключително адаптирането им към родната бизнес среда, както и помага за сплотяването на екипа.

- Entract 127 впечатлява със своята комфортна и уютна среда - разкажете ни повече за ролята на дизайна за създаване на атмосфера за успешна работа.

- Обичам да казвам, че като влезем в сградата, не се чувстваме на работа - знаете онова тягостно усещане, което някои хора имат, влизайки в офиса си. Тук е модерно, цветно, комфортно, чувстваш се креативен, а атмосферата те зарежда. Обособените релакс зони, споделената кухня и прекрасна тераса с хубава гледка, срещи с колеги и други клиенти - това мотивира. Дизайнът има много важна роля в споделените офис пространства. Имаме прекрасни партньори, които направиха архитектурата на сградата. Инвеститорите са изключителни ценители на изкуството и всички детайли в сградата са внимателно подбрани с финес и френски стил. Намираме се на улицата на театрите, това също допринася за атмосферата.

- Работни пространства и услуги On Demand - как се променят нагласите и изискванията на ползвателите?

- Този бизнес е като жив организъм, можем да кажем, че се променя всеки ден. Бизнесът на клиентите налага изискванията. А всеки бизнес е различен, всеки екип има различни нужди и всички трябва да работим гъвкаво, за да удовлетворим и да надскочим всички изисквания и очаквания. Предлагането на персонализирани услуги също така ни помага и да надградим нашия опит и да разширим „репертоара“ ни от услуги. Все повече се търсят релакс зони, в които човек да работи сам или да се обсъждат проекти с колеги. Изключително търсени са кабинките за конферентни разговори, както и залите за срещи и пространствата за по-големи събития.

1 / 2

2 / 2

- Добре организираните събития в комфортна бизнес обстановка на топ бизнес локация в столичния център имат своето важно място в живота на всяка компания?

- Абсолютно съм съгласна. Опитът ми в сферата на продажби и организация на събития от над 13 години го доказва. Нашите клиенти и партньори ни се доверяват доста често за организация на събития в пространството ни за събития. В днешни дни обучения, презентации, master class събития са много важни за доста от фирмите и разположението в центъра е особено удобно. Изключително благодарни сме на всички наши партньори, които ни се доверяват. Централната локация предлага удобство, мобилност, комфорт и високо ниво на услуги.

- Какви са най-новите разработки и възможности за оптимизиране на процесите на управление на co-working процесите и пространствата?

- Технологиите се развиват стремглаво и навлизат във всички сфери на живот. За улеснение на нашите клиенти в Entract 127 предлагаме автоматизиран контрол на достъп, мобилно приложение за лесно управляване на всички услуги като запазване на зали, принт услуги, организиране на събития и т.н. Всичко, което може да спести време на клиентите и оперативния мениджмънт и е добре дошло, за да остава повече време за комуникация и лични срещи. Дизайн и офис оборудване – интернет, sit-stand desks (доста фирми ги изискват, удобно е да работят прави), музика в общите помещения, спортни активности в мултифункционалната зала. Това спестява време на клиентите и така има време за ефективна работа и фокус.

- Защо споделените работни пространства станаха задължителен елемент от успешната офис екосистема на пазара?

- Защото са удобни. Спестяват време, разходи, административен и пропърти мениджмънт. Наемането на бюро в co-working пространство или напълно обзаведен офис улеснява много, а в цената са включени много услуги. Този тип пространства предлагат и много лесен достъп до запознанства с нови хора, което води до networking, а защо не и нови съвместни бизнес начинания. Споделените пространства предлагат почти всичко на едно място. Особено за стартиращи фирми и такива с малък екип това е прекрасно решение.

- Каква е тайната на успешната комуникация с вашите партньори? А с бъдещи ползватели на Entract 127?

- Комуникацията сама по себе си е тайната ни:) Работя с две прекрасни дами Мила и Людмила, които могат да накарат всеки клиент да се чувства спокоен и уверен. Позитивно настроение, навременни реакции, отлични отношения с нашите подизпълнители и искрени благодарности за подкрепата на дългогодишните ни партньори!

1 / 2

2 / 2

- Да погледнем с перспектива - flex space and co-working, преосмисляне на работната среда, хибридна работа, гъвкавост от ново поколение и споделени пространства - какви са бъдещите ефективни модели и синергия на общности и среда?

- Много интересен въпрос, който сам по себе си е отделна тема. Все повече се залага на този тип работни пространства. Учените правят проучвания за ефективността на работните процеси в споделени пространства и как служителите да са по-ефективни. Всички нови научни статии, засягащи HR, Operations management и Neuroscience leadership, казват много по темата. Бъдещите ефективни модели за работа са хибридните. Те спестяват разходи за клиента, предлагат много креативни пространства и фокусът остава върху добре свършената работа. За повечето професии няма как изцяло да се работи само от вкъщи, нужни са срещи с клиенти и екип. Живеем в много динамично време и синергията на общности е много полезна в случая. Ефективният модел е успешният модел, гъвкавостта е тайната.

Вижте cтaтиятa в бpoй 5/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑