Продукти и технологии

Хармония и баланс с новите модели на Rolex за 2024 г.

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Бранд с над 100-годишна история. Компания, в която работят около 9000 служители. Rolex не е само най-влиятелното име в часовникарската индустрия, а символ на класа, неподвластен на времето стил и устойчив лукс. Марката е олицетворение на умението да създаваш иновации, като не се отклоняваш от изконните фундаментални ценности, и разбиране за естетика, завещани от основателя Ханс Уилсдорф.

Какви нови попълнения в семейството на Rolex бяха представени на изложението Watches & Wonders 2024 в Женева – вижте на следващите страници.

OYSTER PERPETUAL GMT-MASTER II

Моделът, в който мнозина пътешественици се припознават - Oyster Perpetual GMT-Master II в Oystersteel, тази година е лансиран в нова цветова комбинация – сива и черна керамика Cerachrom върху безела. Часовникът е наличен във вариант с верижка Oyster, както и с Jubilee, а надписът GMT-Master II в зелено е красив акцент върху циферблата от черен лак. В допълнение, 24-часовата стрелка, показваща времето в друга часова зона, е решена в същия нюанс.

OYSTER PERPETUAL DAY-DATE

Една от безспорните икони в портфолиото на Rolex – Oyster Perpetual Day-Date – прибавя още няколко разкошни комбинации към своя асортимент. Новите циферблати греят във великолепно синьо-зелено или в бял седеф с перлен оттенък. Фасетираните, деконструирани римски цифри влизат в ролята на часови индекси, а безелът е обсипан с трапецовидни диаманти. По-големият размер на модела – 40 мм диаметър на касата – е наличен във вариант 18-каратово розово злато с омбре циферблат, както и 18-каратово бяло злато с перлено седефен бял циферблат. Комбинациите създават фантастични сияния и игра на светлини, придаващи ефирност и класа на модела.

По-малкият размер - Oyster Perpetual Day-Date 36, е обогатен с два нови варианта: 18-каратово жълто злато с циферблат от бял лак,  както и 18-каратово розово злато с вълшебен синьо-зелен циферблат. Нюансът е нов за гамата, а 60-те трапецовидни диаманта на безела подсилват неговата дълбочина.

OYSTER PERPETUAL SKY-DWELLER

Oyster Perpetual Sky-Dweller обича да гледа света отвисоко. Тази година моделът за първи път се появява с верижка Jubilee от 18-каратово розово или жълто злато, за да се превърне в още по-гъвкав, функционален и елегантен спътник на истинския пътешественик. Jubilee е известна с несравнимото усещане за комфорт върху китката благодарение на съвършената си композиция и забележителен дизайн.

Новите модели, представени от Rolex тази година, обогатяват и внасят допълнително разнообразие сред най-разпознаваемите часовници на марката. Контрастите създават визуална хармоничност под формата на дизайн, който ще продължи да радва окото десетилетия напред във времето. Чувството за мярка във всеки аспект е нещо, за което Rolex заслужава безапелационно възхищение.

Именно благодарение на тази способност – да отместваш граници, но и да не се отклониш от пътеводната светлина – днес марката е безспорен лидер в часовникарската индустрия.

PERPETUAL 1908

Perpetual 1908 затвърждава позицията си сред най-класните модели на марката. Произведен от платина с циферблат в емблематичния ice-blue нюанс, часовникът се превръща в символ на аристократизъм и великолепие. Забележителната обработка на циферблата гильоше доказва майсторството и прецизността на експертите на марката в изпълнението на всеки детайл. Моделът е наличен с кожена каишка, която от вътрешната страна е решена в емблематичния за Rolex зелен цвят.

OYSTER PERPETUAL COSMOGRAPH DAYTONA

Cosmograph Daytona също е сред най-разпознаваемите и желани часовници изобщо. Тази година Rolex представя две нови вариации на модела, като главна роля тук има естественият седеф, а играта на контрасти между бяло и черно създава усещане за динамика и хармония едновременно. И двата нови модела са произведени от 18-каратово бяло злато, а безелите са украсени с по 36 диаманта. За да може седефът да разкрие пълния си потенциал и красота, от съществено значение са майсторството и експертизата на Rolex при подбора и обработката на естествени материали. Резултатът е произведение, което не бихте искали да свалите от китката си.

OYSTER PERPETUAL ROLEX DEEPSEA

Покорителят на океанските дълбини Oyster Perpetual Rolex Deepsea впечатлява с наситено синия си цвят в комбинация с 18-каратово жълто злато. Забелязваме използването на керамика Cerachrom при компресионния пръстен, също оцветена в синьо, както и специфичния RLX титан при клапата за освобождаване на хелий. Иновативният дизайн създава невиждана досега визуална хармония и прави часовника значително по-балансиран и впечатляващ.

Обратно нагоре ↑