Сгради

Gravity Homes & Living, София: в полите на Витоша

GRAVITY Homes & Living: простор, зеленина и функционалност в район „Камбаните“

Gravity Homes & Living е част от инвестиционния холдинг Ocean Investments, фокусирал своята бизнес дейност и инвестиции в развитие на стартъп идеи и компании в три основни направления: киберсигурност, здравни технологии и недвижими имоти. Целта на Ocean Investments е промяна на екосистемата и качеството на живот в България посредством партньорство с фондове, инвестиционни компании, асоциации, съмишленици.

Ocean Investments инвестира под формата на пасивни инвестиции в недвижими имоти от над 20 години. Водена от каузата проектите да са максимално съобразени с екологията и в хармония с природата, да променят средата в България от страна на изпълнение, качество, визия, концепция за начин на живот, компанията насочва фокуса си към това да се реализира като активен инвеститор и поставя началото с проект GRAVITY Homes & Living.

 

Локация: парк „Камбаните“

Инвеститор: Ocean Investments

Проектант: IPA

Интериорен дизайн: SGI

Project Management: Ocean Real Estate

Брой и видове единици: 179 имота (къщи + апартаменти)

РЗП: 67 000 кв.м

ЗП: 18 000 кв.м

https://gravityhomes.bg

GRAVITY Homes & Living е разположен във все по-престижния район „Камбаните“ в полите на Витоша.

През последните 20 години от обикновена точка на картата „Камбаните“ се превърна в едно от най-предпочитаните места за живеене, което съчетава спокойствието на природата с градско оживление. Gravity Homes & Living е последната възможност за изграждане на проект с подобен мащаб в самата зона.

На 20 минути път с кола от града, районът е комбинация от модерност, история и природа. През последните години „Камбаните“ се превърна във все по-предпочитано място за живот, близо до природата и далеч от градския шум и не е изненада, че местността е дом на някои от най-търсените затворени комплекси в София с много удобства - от шикозни кафенета, ресторанти, съвременни фитнес зали до плувни басейни, паркове и зелени площи. Районът е и в непосредствена близост до два от големите бизнес центрове в столицата - Business Park Sofia и Garitage Office Park.

Местността „Камбаните“ резонира с уникалното историческо наследство на София. Построен през 1979 г. за международната детска асамблея, паметникът „Камбаните“ изпъква като траен символ на единството и надеждата през противоречивите времена на студената война.

 

GRAVITY В ЧИСЛА

110 дка

18 хил. кв.м застроена площ

67 хил. кв.м РЗП

92 хил. кв.м паркова среда и зелени площи

10 хил. кв.м паркове

179 имота, състоящи се от различни по площ къщи и малък на брой 3-етажни апартаментни сгради

2400 кв.м обществена сграда

Във философията на GRAVITY Homes & Living е залегнала идеята за простор и функционалност.

Всяко жилище е така проектирано, че да осигурява основните и най-търсени компоненти при избора на дом –  сигурност, спокойствие, пространство. На едно място в GRAVITY Homes & Living са предвидени апартаменти с площ от 200 до 400 кв.м и къщи с площ от 280 до 600 кв.м. Освен функционалните безкомпромисни разпределения височините на таваните са 3 метра, като на места достигат до 6 метра, придавайки чувство за истинска ексклузивност. Комплексът предвижда висок клас алуминиева дограма с троен стъклопакет и с нисък борд (френски прозорци), подово отопление във всички жилища, енергоефективни термопомпи клас А към всеки имот.

Предвидено е опционално изграждане на фотоволтаици с инверторни централи за всяка къща. Част от къщите на Gravity Homes & Living разполагат с възможност за индивидуални асансьори и самостоятелни плувни басейни.

Жилищата са смарт проектирани, така че да бъдат готови за т.нар. интелигентен дом. Комплексът ще бъде оборудван с иновативна система за сигурност от ново поколение.

 

Миксът от функции осигурява допълнителни удобства

Предвидени са детски площадки, футболни и баскетболни игрища, вътрешен парк 10 декара, ограден парк за домашни любимци, зелени площи около къщите и улиците за игри и разходки, външен фитнес, алеи за бягане, каране на колело и спортуване на открито.

Предвидена е сграда за общо ползване в комплекса още на първи етап. Тя включва 24/7 рецепция, хотелски тип lounge & concierge, Deli Café и Healthy bar, фитнес център, СПА център, Yoga & Pilates студио и зала за бокс. В нея има още споделено работно пространство, конферентни зали за срещи и събития, както и зала за домашно кино и гейминг пространство.

В отделна част на сградата е предвиден детски кът със собствена градинка за игри и занимания. Всички живеещи ще имат възможност за използване на специално разработен Gravity app, с който ще могат да се възползват от възможността за богата гама от услуги и продукти.

За всяко жилище в сграда с апартаменти са предвидени от 2 до 3 паркоместа.

Gravity e един от малкото проекти, предлагащи завършеност на имотите до интериорен проект с възможност за нанасяне непосредствено след приемане на акт 16. Предвидени са 4 варианта на завършеност в партньорство с реномираната международна архитектурна и дизайн компания SGI.

Лесната достъпност - ключов елемент за съвременния обитател

Достъпът е осигурен с три възможности за достъп: през „Камбаните“, от „Бистришко шосе“ и от „Панчарево“. Изградена е инфраструктура и възможност за бърз достъп в зависимост от локацията, на която се намирате.

В съседство на проекта се изграждат други два мащабни комплекса. Заедно с тях Gravity e последният комплекс от затворен тип и с такъв мащаб в района. Съвместно с проектите в съседство се изгражда съвременна инфраструктура, която е на етап строителство. Процентът на зелените площи е в пъти над стандартния за останалите квартали. Gravity осигурява 360-градусова гледка към планината и панорамни гледки към града.

Градоустройствените параметри за застрояване не позволяват районът да бъде пренаселен и да има липса на зеленина, както и високоетажно строителство.

Етап 1 има разрешение за строеж с планиран старт на строителство до края на 2023 г.

Към момента предварителните продажби в първоначален етап на проекта са приключени. За 3 месеца има реализирани 35% от ФАЗА 1 на продажба, преди старта на строителството. В тази връзка инвеститорът не предвижда да има забавяне между етап 1 и останалите 2 етапа. 

ЕТАП 1 В ЧИСЛА

3 (3-етажни) сгради с апартаменти

12 къщи - 280 кв.м

12 къщи - 380 кв.м

14 къщи - 480 кв.м

Обществена сграда (Gravity Recreational Building) – 2400 кв.м

Обща РЗП на Етап 1 - 21 000 кв.м

Вижте cтaтиятa в бpoй 6/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт

 

Обратно нагоре ↑