Продукти и технологии

Бързина и сигурност в строителството с иновативната стоманена система MAXIMO на PERI

PERI, водещ производител на строителни системи и технологии, представя MAXIMO - революционната кофражна система, която гарантира 50% по-бърз монтаж и изисква по-малък брой работници в сравнение с конвенционалните алтернативи. Система MAXIMO представлява иновация в областта на кофражните системи и е проектирана с цел да улесни и ускори процеса на строителство, като в същото време осигурява качество и ефективност. Нека разгледаме ключовите характеристики и предимства на система MAXIMO на PERI.

Икономия на време и работна ръка

MAXIMO разполага със специална конусовидна анкерираща система MX с едностранно пристягане, която позволява монтирането на кофражната система само от един работник. Този подход осигурява значителна икономия на време, като спестява до 50% от работното натоварване. Системата MX не изисква конуси и тръбички, което я прави изключително лесна за монтаж.

Подобрена архитектурна визия

MAXIMO е идеалното решение за архитектурен бетон, тъй като разполага с 40% по-малък брой отвори в сравнение с конвенционалната TRIO система. Симетричната подредба на платната и отворите в кофража позволяват лесно и прецизно оформление на архитектурни детайли.

Референтни стойности на работното време

PERI се гордее с референтните стойности за работното време, представени в наръчника Arbeitsorganisation Bau, като ценна основа за изчисления на строителни обекти. С MAXIMO този наръчник е актуализиран и включва система с технология за едностранно свързване, което води до редуцираното време. Новопубликуваният стандартен справочник от издателската къща Zeittechnik Verlag допълнително потвърждава, че иновативната система на PERI значително подобрява ефективността на работните операции.

Разнообразие от височини и анкерни системи

MAXIMO предоставя широка гама от височини и анкерни системи, което прави системата подходяща за различни проекти. Височините на платната могат да бъдат до 3.30 m, а ширината - до 2.40 m (стандартни елементи). Системата се съчетава с анкерна система MX за стени с дебелина от 15 cm до 60 cm и анкерна система DW за по-дебели стени. Подравняването и уплътняването се извършват с направляващата скоба BFD, което позволява компенсации до 10 cm.

Защита и лесна поддръжка

MAXIMO се отличава със своята издръжливост и лесна поддръжка. Прахово боядисаните кофражни рамки се почистват лесно и бързо след употреба.

Допълнителни разновидности

MAXIMO предлага допълнителни разновидности с височини 3 m и 3.60 m, които могат да бъдат доставени при специална заявка. Тези разновидности се използват за по-големи височини, като например при подземни гаражи или високи жилищни сгради. При височина от 3 m са необходими само два анкера във вертикалната равнина, което отново спестява много време на строителната площадка.

Интегрирана подгряваща система

 

За строителство при студени климатични условия MAXIMO предлага система MXH с интегрирано подгряване. Тази иновативна система позволява кофриране и през летните и зимните месеци. Нагряващите кофражни панели се интегрират в системата и изискват само два анкериращи болта за захващане.

MAXIMO представлява иновативна и високоефективна кофражна система, която революционизира строителството. Със своите ключови предимства като бърз монтаж, икономия на работна ръка и подобрена архитектурна визия MAXIMO се нарежда сред водещите решения в областта на вертикалните кофражни системи. Съчетана с гъвкавостта и разнообразието на височините и анкерните системи, MAXIMO е идеалният избор за всеки строителен проект, където времето и качеството са от съществено значение.

www.peri.bg

Вижте cтaтиятa в бpoй 6/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт 

Обратно нагоре ↑