Сгради

Арх. Виктория Илиева, VIArchitects: Schwarz IT Bulgaria Office in Sofia

Арх. Виктория Илиева, създател и креативен директор, VIArchitects

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Виктория Илиева е създател и креативен директор на VIArchitects, студио за интериорен дизайн и архитектура. Завършила е две висши образования: финанси и архитектурен интериорен дизайн в Inchbald, London, и има дългогодишен опит в сферата на недвижимите имоти, дизайна и архитектурата. Архитектурното студио работи успешно върху жилищни, офис и обществени проекти. Създава проекти за Coca Cola EMEA, AbbVie, RPHI и много други.

Мотивация за проектанти и дизайнери от VIArchitects:

- Технологията е най-смислена именно когато обединява хората и идеите им.

- Здравият и щастлив човек е продуктивен, креативен и иновативен.

Офисът на една компания отразява каква е тя като бранд, какви са светоусещането и егоцентризмът на работещите, какви са те като култура, морал и социални принципи.

Стратегията на съвременното работно място можем да визуализираме с новоизградения офис на Schwarz IT в София.

 

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Основно задание, което си поставихме, е да създадем офис от нов тип със силна социална функция, надделяваща над всички останали трендове в нашата сфера.

Пространство, което да мотивира, вдъхновява и енергизира. Технологиите, новите идеи и обединяването на общности и формати е в ДНК-то на компанията, това я отличава и я прави уникална.

Постигнахме целта си посетителят веднага да усети вибрациите и да се потопи в есенцията на този креативен бранд. Ефективно, динамично пространство, което лесно се преконфигурира. Зони с различно предназначение и функции.

Loud Zones - за генериране на идеи, Quiеt Zones - за фокусиране върху индивидуалната работа, места за работа по двойки, team work и конферентни зали, зони за почивка, зони за парти.

Офисът е разгърнат на три етажа, с възможности за ползване и интеграция с външното пространство и прекрасните 360-градусови гледки. Създадохме eco-friendly обитаване и използвахме максимално дневната светлина за работните места. Здравето, комфортът и well-being на работещите бяха в центъра на задачата.

В рамките на проекта създадохме и Planet Schwarz - пространство, създадено да гради общности!

Планета, събираща в орбитата си хора с различни професии, които се срещат в бизнес инкубатор, за да сътворят нови идеи. Сцена за иновации, постигната чрез ултрамодерен и технологичен дизайн. Planet Schwarz Tech Theatre предоставя тази вълнуваща сцена за вдъхновяващи формати с нов прочит на теми като образование, околна среда, иновации и технологии. Гъвкаво пространство с множество LED екрани, най-модерна озвучителна система и сценично осветление. Бизнес инкубаторът привлича внимание и поддържа различни събития.

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Обратно нагоре ↑