Сгради

Жилищна сграда АУРА, "Малинова долина", София

Споделяне

MATCH MORE

Строително-инвестиционна компания Match Morе закупува, развива, управлява и реализира проекти в различни категории недвижими имоти в сферата на жилищното строителство в Република България.

MATCH MORE е основана от Емилия Цоконова и Лъчезар Чолаков. Компанията е регистрирана през 2013 г., като към момента е в процес на строителство на три сгради и е на етап проектиране на още четири жилищни сгради и пети проект, който е жилищен комплекс от затворен тип.

Дейността на фирмата обхваща цялостния процес на един инвестиционен проект – инвестиране в парцели чрез закупуване или обезщетения, провеждане на градоустройствени процедури, проектиране, строителство, довършителни работи и реализация на готовите обекти на пазара.

ПАРАМЕТРИ
Πлoщ нa имoтa: 2278 ĸв.м
ЗΠ: 744 ĸв.м
PЗΠ (нaдзeмнo): 2960 ĸв.м
PЗΠ (пoдзeмнo): 817 ĸв.м –– 35 гаража и 9 паркоместа
OPЗΠ: 3777 ĸв.м
Бpoй жилищa: 28 жилищни eдиници
Инвеститор: Match More
Проектант: арх. Ивелина Стоилова, "ВВарх" ЕООД
Етап: С разрешение за строеж. Планирано е строителството на сградата да започне в началото на 2022 г.

Висока култура на живот. 

Малко на брой апартаменти, обширни пространства, просторни тристайни и четиристайни жилища.

Разходката из АУРА ни превежда от вътрешните към външните пространства. Вътрешната среда е съчетана така, че обитателите ще имат възможност да се насладят на максимално уединение. Сградата предлага само 28 апартамента, ситуирани в два входа, с две стълбища и два асансьора, нискоетажно строителство – 4 етажа. И в този проект Match More остават последователни в концепцията и виждането си за един наистина добър стандарт на живот, а именно малко на брой, но по-просторни и функционални жилища.

Вътрешни пространства. Светлина и топлина 

Едно от най-големите предимства на сграда АУРА е, че тя предлага 3 метра светла височина на всяко помещение.

Заедно с високите тавани вървят и големите френски прозорци на всекидневните и трапезариите, докато в спалните са заложени стандартни размери на отваряемите площи. Отоплението на сградата е решено с газ, а охлаждането на всеки апартамент е чрез климатични тела и мултисплит система.

Простор. Гледка към Витоша и нискоетажно строителство

Парцелът, на който ще бъде реализирана сградата, е много слънчев с изложения юг, югозапад и югоизток.

Югоизточната фасада от единия край се разгръща до югозападната и е ориентирана към планина Витоша.

В допълнение към комфорта на жилищата това, на което ще се наслаждава погледът на живеещите, е гледка към планина Витоша, която се разкрива като на длан. Целият квартал е с ниско застрояване, а най-късото разстояние до следващата сграда е 25 метра. Просторната панорама ще се запази поради местоположението на парцела, ситуиран на най-високата точка в квартала, а околните обекти са на по-ниско ниво.

Двор на 3,25 метра височина

Прилежащите дворове към партерните апартаменти са на височина 3,25 метра. Парцелът, на който е разположена АУРА, е на голяма денивелация. Партерните апартаменти са предвидени с веранди и в допълнение към тях са придадени частни, индивидуални дворове.

Просторни зелени площи

Дворът на сградата е 1 декар зелена площ без автомобили. Всички гаражи и паркоместа са ниво сутерен. Това дава възможността прилежащите към сградата зелени площи да се ползват пълноценно.

За децата

Предвидено е сградата да бъде с контрол на достъп и комбинация от плътна и прозирна ограда от ковано желязо. Същевременно е създадена и детска площадка.

Естетика. Фасадна композиция от дърво, камък и стъкло

От двора обръщаме поглед към фасадата на АУРА. Привлечени сме от съчетанието на преливащите се топли тонове и естествените материали: дърво, камък и стъкло.

Сградата е композирана с окачена вентилируема фасада от естествен камък - травертин noche, огледални стъкла – bronze, и орехова дограма.

И още екстериор. Предимството на външните пространства

Сега е моментът да забележите и терасите. Те също са достатъчно големи, за да бъдат декорирани и да се превърнат в любимо място за сутрешно кафе, следобеден чай или вечерно питие. Квадратурата на всяка е между 5 кв.м и 15 кв.м. За още повече уют е предвидено всички тераси да са с окачен таван от дърво.

От друга страна, разположението на терасите разкрива и най-голямата им тайна – никой няма да може да надникне във вътрешното пространство на съседния апартамент.

Дизайнът тип "ветрило" гарантира, че погледите към всяка тераса мога да бъдат само от минувачите, преминаващи през съседната улица.

Локация. Тишина и спокойствие

Проектът е ситуиран в квартал "Малинова долина", София. Бъдещата сграда ще бъде построена на имот в непосредствена близост до ул. "Едуард Генов".

Големите предимства на района са неговото местоположение - южен квартал с добри комуникационни характеристики, изцяло нова инфраструктура - нова пътна настилка, широки тротоари, улично осветление.

Обратно нагоре ↑