Продукти и технологии

STIHL планира растеж с нови продукти и производство

Компанията ще навлезе в производството на EС двигатели и ще продължи да се развива в сегмента на акумулаторните уреди за професионална и частна употреба.

„Имаме амбициозни планове за растеж и продължаваме да инвестираме много в нашия бизнес, особено в акумулаторните продукти – технологията на бъдещето – и в нашата глобална производствена и търговска мрежа“, обяви Михаел Трауб, председател на борда на директорите на STIHL, в рамките на специално международно събитие. Тези планове включват по-нататъшно разширяване на централата в Германия. Наред с новото предприятие за акумулаторни продукти компанията планира да изгради и собствен завод за EС двигатели за професионални акумулаторни продукти във Вайблинген, Германия.

„Положителното е, че стратегията ни за акумулаторните уреди се отплаща и че нашите клиенти по света все повече се интересуват от акумулаторните продукти на STIHL. В сравнение със същия период на предходната година постигнахме ръст както при акумулаторните верижни триони, така и други акумулаторни уреди и нашите косачки роботи iMOW. Някои регионални пазари също се развиват положително. Въпреки това сумарно все още наблюдаваме общ спад на продажбите в световен мащаб при всички типове задвижвания“, коментира Михаел Трауб.  

Очаквания за растеж в средно- и дългосрочен план

„Като независима семейна компания с висок дял на собствения капитал - над 60%, ние можем да продължим да работим и планираме в дългосрочна перспектива въпреки предизвикателното развитие на пазара в краткосрочен план. Ето защо очакваме по-нататъшен растеж, особено в сегмента на акумулаторните продукти, и инвестираме значително в глобалната група STIHL", заяви Михаел Трауб. Инвестициите включват разширяване и обновяване на продуктовата гама на STIHL за частна и професионална употреба.

Друга линия е разработване на високоефективни решения за зареждане на акумулаторни продукти, особено в професионалния сегмент, за безпроблемна целодневна употреба. Ще се работи и за разширяване на глобалните канали за продажби с добавяне на решения за електронна търговия и разрастване на глобалната мрежа от специализирани дилъри. Ще бъдат разработени специални продукти за развиващите се пазари, за да се използва още по-добре пазарният потенциал там.

Многобройни нови продукти за професионална и частна употреба

На специално международно събитие STIHL представи многобройни иновации и нови продукти, предназначени да помогнат на клиентите да работят по-лесно сред природата, с акцент върху значителното разширяване на портфолиото от акумулаторни машини.

Продукти за професионална употреба, които скоро ще бъдат на пазара:

- STIHL FSA 200 е най-мощният акумулаторен храсторез в акумулаторната система AP на STIHL. Новият продукт дава възможност за безпроблемно и ефективно косене на висока трева и рязане на храсти при поддръжката на градински площи и на ландшафта, както и в обществения сектор.

- Акумулаторната кастрачка STIHL HTA 150 е първият подобен инструмент, разработен специално за работа при поддръжка на горски масиви. За прецизно рязане уредът разполага с особено лека тръба на предавателния, кух вал и мощен EС мотор.

- STIHL HTA 160 е най-мощната акумулаторна кастрачка в продуктовата гама на STIHL. Тя е проектирана така, че да дава възможност на професионалните арбористи да отстраняват безопасно и удобно от земята дори високо разположени живи и изсъхнали клони.

- Новият акумулаторен комбидвигател STIHL KMA 120 R може да бъде окомплектован с цял набор от качествени комбиинструменти на STIHL с помощта на практична бърза връзка, което открива множество възможности за използването му.

- За работа по рязане на строителни обекти STIHL представя новите бензинови ъглошлайфи TS 710i и TS 910i с електронно впръскване на горивото. Машините с универсално приложение с STIHL Injection са най-мощните ъглошлайфи в асортимента на STIHL. Дори сложните разрези на минерални или метални строителни материали могат да се извършват ергономично и прецизно с минимални емисии. Антивибрационната система намалява вибрациите на ръкохватките.

Предстои да бъдат пуснати на пазара и акумулаторни продукти за поддръжка на частни градински площи:

- С акумулаторните ножици за жив плет STIHL HSA 30 и HSA 40 STIHL предлага леки инструменти за малки градински площи, които са много лесни за водене и имат  впечатляваща производителност при рязане.

- Акумулаторният тример STIHL FSA 30 е идеален за зоните в малките градини, които са труднодостъпни за косачка. FSA 30 е едновременно лек и гъвкав. Той може бързо и без нужда от допълнителни инструменти да се преобразува от тример за косене в уред за оформяне краищата тревни площи.

- За по-сложни задачи се предлага новата акумулаторна коса STIHL FSA 80, която е окомплектована стандартно с нож за косене на трева и е много подходяща за косене на трева и по-малки тревни площи в градината.

- В сегмента на акумулаторните косачки за трева напълно обновената гама от модели на STIHL от Серия 2 и Серия 4 предлага уреди, които отговорят на всяка нужда.

- Новият акумулаторен двигател комбидвигател STIHL KMA 80 R предлага истинска гъвкавост. Независимо дали става въпрос за почистване на пътеки или открити площи, разрохкване на почва, косене на трева или подрязване на жив плет и дървета, дванадесетте различни изпитани комбиинструмента се справят бързо с работата около дома.

Вижте cтaтиятa в бpoй 6/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт 

Обратно нагоре ↑