Сгради

RT Consult: Сбъдната мечта за нов дом!

Споделяне

Качествената среда на обитаване - концепция още в самото начало

Жилищният комплекс е разположен в развиващото се “зелено сърце” на Пловдив, в един от най-комуникативните квартали на града, на пешеходно разстояние до любимата на пловдивчани Гребна база. Районът има предимства като ново строителство и близост до основни пътни артерии, учебни и здравни заведения, места за спорт и забавление.

Комплексът е от затворен тип и е пример за търсено решение от инвеститор и проектант за ниска плътност и интензивност на застрояване, което предоставя качествена среда на обитаване и се превръща в сбъднатата мечта на крайния потребител за нов дом, предлаган на жилищния пазар.

Имотът е с площ 2675кв.м, на който са разположени 2 жилищни секции с по 18 апартамента с разнообразие от големина и изложение, като са възможни и обединения. На партерното ниво са проектирани апартаменти с прилежащи индивидуални зелени площи, които носят усещане едновременно и за комфорт, и за спокойствие, богато озеленени с подбрана растителност. Така е постигнато съчетанието между спокойствието на извънградската къща с удобствата и комуникативността на големия град.

Паркирането е решено на к. 0.00 в северната част на терена, като освобождава благоприятното изложение за ориентация на жилищата.

Освен функционалността особено голямо внимание при проектирането е обърнато на светлината и усещането за простор в жилището. Със своята конструктивна височина на етажите от 3,10 м комплексът се отличава от масово предлаганите в момента на жилищния пазар. Апартаментите изпъкват с богато остъклени дневни пространства, изпълнение с качествени материали, нови технологии и добро планиране.

С внимание и любов към детайла е решена и фасадата – балансирано съчетание на декоративни елементи и вертикално фасадно озеленяванe.

С тази хармонична композиция се постига стилен и естетически издържан съвременен дизайн, като решението за зелени елементи във фасадата има пряка връзка с озеленения ландшафт на сградата. За общите части са заложени финишни материали, които да завършат общата визия и архитектурен облик.

Застроена площ: 875 кв.м
Разгъната застроена площ: 3200 кв.м
Година: 2022

Вижте статията в дигитален формат в брой 1/2022 на списание ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑