Продукти и технологии

PERI с нови системни решения на обект "Сентрал Парк - София"

PERI UP Evotop и транспортна система STS 300

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Central Park - 7 сгради с 12 дка парк - е уникален комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк. Central Park е създаден и проектиран, за да постигне балансирана градска среда, благоприятстваща устойчив и съвременен начин на живот. Разположен върху парцел с площ близо 30 дка, комплексът се състои от седем сгради с височина 50 м, с разгъната застроена площ близо 90 000 кв.м при ниска плътност на застрояване - малко над 10 000 кв.м, благоприятстваща развитието на зелената система и пространствата за отдих и социална комуникация, които от своя страна допринасят за постигнатия висок комфорт на обитаване.

За изпълнението на фасадните обшивки PERI участва като партньор с доставката на системно скеле.

Избраната система PERI UP EVOTOP е най-иновативният продукт в портфолиото на компанията

– по-бързо, по-лесно и още по-безопасно с новите модулни елементи. Един вертикален прът и един хоризонтален ригел осигуряват максимална стабилност и товароносимост, облекчавайки значително монтажа и демонтажа.

Монтажът на система PERI UP EVOTOP се извършва от долно ниво благодарение на възможността за позициониране на вертикалния елемент с предварително окачен на него поне един предпазен парапет.

Ускоряването на монтажните дейности на скелето на една от сградите беше решено с интегрираната транспортна система STS 300 на PERI.

Тя позволи както вертикален, така и хоризонтален транспорт благодарение на лесно преместваемите транспортни кошове. Максималната допустима височина за обслужване с тази система е 50 m, което напълно удовлетворява спецификите на обект Central Park. За оптимизиране на работните процеси е предвиден комплект от два транспортни коша за всяка вертикална ос на машината.

С транспортната система беше постигната оптимизация на времето за сглобяване от монтажната група – близо 400 m2/ден само от трима работници.

"PERI България"
Кофраж. Скеле. Инженеринг. Компоненти
www.peri.bg

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT

Обратно нагоре ↑