Сгради

The OWO Residences By Raffles: Нещо повече от лукс

Нещо повече от лукс в сърцето на Лондон - с гледка към Бъкингамския дворец

The OWO Residences By Raffles
790 кв.м частен лаундж и клуб с кино и работни пространства
232 кв.м фитнес
Подземен паркинг
24 часа concierge
3250 кв.м покривни градини
Цени от £4 000 000 за 86 кв.м  до ​ £18 000 000 за 225 кв.м   

www.theowo.london

„Ние оформяме нашите сгради, след това те оформят нас“, казва сър Уинстън Чърчил и тези думи в най-голяма степен се отнасят за Old War Office в Лондон - бивша правителствена сграда, използвана от Чърчил за щабквартира по времето на Втората световна война и обитавана от държавници и известни личности. Архитектурният шедьовър, разположен на ключово място в Лондон, наскоро се прероди като The OWO – нов хотел под марката Raffles с ексклузивна жилищна част.

OWO е с привилегирована позиция в източния край на St James's - разхождайки се по широките тротоари, се завръщате към величието на регентството на Лондон.

Старият военен офис, завършен през 1906 г. по проект на  британския архитект Уилям Йънг, е с грандиозни вътрешни пространства в духа на  класическата едуардианска архитектура. По време на внимателния петгодишен ремонт стотици майстори занаятчии възстановяват историческите интериорни елементи, деликатната ръчна подова мозайка, дъбовата ламперия, полилеите и великолепното мраморно стълбище.

Зад едуардианската барокова архитектура и богато украсените фасади от портландски камък велики държавници, брилянтни умове и тактици са взимали решения, променили хода на човешката история.

 

Първият петзвезден хотел Raffles в Обединеното кралство

Сградата на един от най-значимите исторически адреси в Лондон интегрира първия петзвезден хотел Raffles в Обединеното кралство. Той е със 120 стаи,  ресторант и бар на покрива с панорамна гледка към ключовите места за британските държавни служби - Whitehall, церемониалния маршрут The Mall и Бъкингамския дворец. В сградата се помещава първият в Лондон Guerlain Spa. The OWO е и нов център на кулинарната сцена на столицата с еклектична колекция от 11 ресторанти и барове, ръководени от готвачи и ресторантьори от световна класа.

Тук са и някои от утвърдените специализирани магазини с опит в обслужването на кралски особи, както и уважавани институции: от Christie's и Кралската академия до безброй частни клубове. Днес към тази колекция се присъединява ново поколение ресторанти, бутици, галерии и клубове, от White Cube до авангардния Dover Street Market.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Ексклузивна колекция частни резиденции

Представете си, че наричате емблематична лондонска забележителност „дом“. OWO Residences превръщат това в реалност с 85 уникални, внимателно обзаведени резиденции в духа на легендарния интериор на бившето военно министерство на Великобритания

The OWO е място с  несравнима елегантност, спокойствие и сигурност и апартаментите в историческата сграда са без аналог, дом на малцина избрани. Това е едно от малкото места в света, които остават недокоснати от обикновения лукс и предлагат много повече от това.

Запомнящите се внушителни 85 жилища предлагат най-добрите в класа услуги и множество удобства. Ексклузивните частни домове се възползват от пълния набор петзвездни съоръжения на Raffles, предназначени само за обитателите. Удобствата включват шезлонги в градината, самостоятелна трапезария, фитнес зала и множество допълнителни услуги към нея, 16-местно кино, зала за игри и охраняем паркинг.

1 / 2

2 / 2

С височина на таваните до 4.4 м и високи прозорци, тези домове са грандиозни като усещане. Интериорът отразява класическата едуардианска архитектура, но е трансформиран за модерен живот с всички съвременни удобства.

Поръчкови шкафове от Smallbone, гладки повърхности Perla Venata и каменни подове Crema Marfil се съчетават във фино изработените кухни. Изисканите детайли включват водопроводни кранове, мраморни мивки от оникс и свободно стоящи вани.

С входове, запазени само за собственици на резиденции, The OWO Residences осигурява поверителност и сигурност.

Интериорни бижута в OWO Residences

През август 2023 г. OWO Residences by Raffles представи най-новите две завършени резиденции в сградата. Проектирани от световноизвестните интериорни и архитектурни студиа Elicyon и HBA Residential, те са уникални като стил и оформление, с грандиозни пропорции, високи тавани и класически архитектурни детайли в съответствие със стила на The OWO.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Elicyon (£14 750 000) е елегантна резиденция на 225 кв.м с три спални.

Създадена е съвременна визия на английски дом с фини препратки към Далечния изток. Проектът е много личен за основателя и директор на Elicyon Чару Ганди, която прекарва много години в Сингапур, където е създаден първият Raffles Hotels & Resorts. Elicyon изкусно използва хартия в много от помещенията с внимателно подбрани произведения на изкуството, щампи и пресовани цветя. Това е намигване към военното наследство на OWO, когато е създадена скрита система за съобщения с навити хартиени телеграфи, транспортирани чрез мрежа от тръби в цялата сграда. Създадена е еклектична комбинация от старо и ново, съвременна керамика, класически произведения на изкуството и антики. Част от забележителните мебели в този проект са ретро американска конзолна маса Faux Bois от 80-те години на миналия век, антични неокласически френски настолни лампи от алабастър, махагоново легло от XIX век, венецианско антикварно секретарско бюро от 1920 г., ръчно изработени маси от мрамор и ковано желязо от Tyson, полилей Whitway с дизайн от 1940 г.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

HBA Residential е на 315 кв.м с 3 спални (£18 000 000).

Интериорът е  хармонична комбинация на модерна елегантност и вечна изтънченост. Жилището е с необичаен  етажен план, с обширен коридор, подобен на галерия, и осмоъгълна дневна, разположена в един от емблематичните ъгли на сградата. „Резиденцията е с изобилие от забележителни архитектурни детайли, създадени  с изключително качество и майсторство“, коментира Уилям Блес, директор на HBA Residential. Акценти са кристалният полилей Lasvit в хола, декоративната керамика, спокойната полирана мазилка в цялата резиденция, умело декорирана със смели съвременни произведения на изкуството и органично оформени мебели в успокояващи нюанси на кремаво, бежово и тъмнокафяво. Изработените по поръчка фотьойли са вдъхновени от близкия парад на конната гвардия.

Снимки на хотела: ©The OWO © John Athimaritis

Снимки резидентна зона: ©The OWO ©Patrick Williamson

Вижте cтaтиятa в бpoй 2/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT 

Обратно нагоре ↑