Сгради

Офис пространство на KPMG IT Service, Сграда 15, "Бизнес парк София"

Дизайн: арх. Георгия Парапитова

Основното желание на инвеститора  бе да се създаде отворен тип офис пространство с обособени зони за сътрудничество. Пространството е създадено също така да бъде лесно приспособимо към динамиката на екипа. Площта на офиса е 3600 кв.м.

Сериозно предизвикателство при проектирането бе да се сведат до минимум негативите от разпространението на шума при прилагането на концепцията за open-space пространство. За целта са използвани звукопоглъщащи материали, както и цветни стъклени преградни стени, които също се използват активно и в работния процес като дашбордове.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Цветовете, използвани в проекта, са съобразени с основните цветове на KPMG бранда, като особено внимание е отделено при брандирането на рецепцията и конферентните зали.

Зоната за почивка е лесно достъпна от всички места в офиса. Това е мястото в офиса, където човек може да се откъсне от работния процес. Съчетава в себе си зона за игри, зона за релакс, зона за хранене и „тиха“ стая, където човек може да се изолира напълно както от шума, така и визуално. За атмосферата в зоната за почивка също допринасят гледката към планината Витоша и професионалното озвучаване. Зоната се използва и за организиране на външни събития – Techtalks.

Четете в брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑