Продукти и технологии

Motoretta: Звездата на града

Стил, технологичност и екологичност – първите български електрически скутери са това и много повече

Деси Тодорова, CEO на първата българска компания - "Моторета груп", която произвежда електрически скутери под собствена марка 

„Всичко започна неочаквано. Като скутер ентусиасти винаги сме били взискателни какво караме. Това, което ни вдъхнови да направим нещо свое, е, че на пазари като българския има огромна пропаст между цена и качество, ако избереш едното – правиш компромис с другото. Създадохме Motoretta за себе си – искахме да е сигурен, да е красив, да е удобен, да съчетава всичко необходимо за едно градско придвижване“, разказва Деси Тодорова, CEO на първата българска компания, която произвежда електрически скутери под собствена марка. 

Така започва историята на "Моторета груп" – компанията тръгва от Русе, обикаля света и се връща, за да докаже, че иновациите могат да се случват и в България. Пилотният модел D1 е официално лансиран през август 2016 след усилена работа по проектирането, тестването на стотици компоненти и сертифицирането му. Моторета D1 е тествана в държавната автомобилна агенция в Англия и в Люксембург. Процесът на усъвършенстване продължава и днес с настоящите модели Plus и Pro.

1 / 2

2 / 2

Стил и технология в едно

„Електрическите скутери Motoretta са перфектният начин да направите впечатление, да изразите своя индивидуален стил и да се откроите“, казва Деси Тодорова. Но не само това - те са уникална възможност да сте истински мобилни в динамичния град. Скутерите са далеч по-маневрени и бързи от автомобилите в градския трафик; по-удобни от велосипедите; по-компактни, сигурни и лесни за управление от мотоциклетите. И освен това са 100% екологични, без вредни емисии и шум.

Електрическа революция

Motoretta използва най-модерните и надеждни технологии в електрическото придвижване. Всички модели скутери са оборудвани с висок клас литиево-йонни батерии LG, които осигуряват дълъг живот и безкомпромисно качество. Има възможност за избор между конфигурации със стандартен или удължен пробег. Опцията за вадене на батерията на скутерите Motoretta е екстра, която дава повече свобода и със сигурност ще оцените.  6 часа зареждане осигуряват 3-5 дни нормално градско придвижване.

1 / 2

2 / 2

Живот на пълни обороти

Ако батерията е сърцето на Motoretta, двигателят е неговата душа. Моделите са с безчеткови хъб двигатели, за да осигурят най-качественото изживяване на две колела. Стандартните градски модели с максимална скорост до 45 км/ч не изискват допълнителна категория за правоуправление. Предлагат се и професионални модели с мощен двигател и скорост до 85 км/ч.

Предимството да си еко

Разходът за зареждане е само  0.51 лв. на 100 км! Това официално прави скутерите Motoretta най-икономичния градски транспорт. Стилното и бързо придвижване е без трафик, без билети, без такси за паркиране в синя и зелена зона и без данък МПС.

Презареждането е повече от лесно. Вадещите се батерии на Motoretta дават възможност да зареждаш директно скутера и извън него - просто вадите батерията и я включвате към стандартна 220V мрежа. Motoretta разполага и със своя мрежа зарядни станции на територията на град София.

Изтънченост до последния детайл

Вдъхновени от модерния градски живот, скутерите са стилен начин да се движиш в градска среда. Motoretta са с висококачествена изработка и прецизност на всеки елемент и са перфектен аксесоар както за мъже, така и за жени. Помислено е и за практични детайли като удобна кука във вътрешната част на волана, която позволява закачване на личен багаж, без това да пречи на  управлението. Пълна свобода на движение, без стрес и притеснения.

„Щастието е, за да се споделя“, казва Деси Тодорова. Двуместната кожена седалка на Motoretta осигурява място за приятел. Уникалното 90-градусово разположение на седалката различава Motoretta от стандартните скутери, при които седалката често е под ъгъл или с релефни елементи. 90-градусова технология дава усещане за по-голяма сигурност, стабилност и удобство за водача и за спътниците. 

LED осветлението, вградено в скутера, осигурява безопасност на пътя в тъмнината, а габаритните, късите и дългите светлини правят Motoretta забележим за всички минувачи.

Вижте cтaтиятa в бpoй 2/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT 

Обратно нагоре ↑