Сгради

Lauta Forest Premium & Lauta Tech Fort - Hi-Tech проектът на Пловдив срещу 500 декара парк

Владимир Темелков, управляващ партньор. Завършва информатика и бизнес информатика, но страстта му от дигиталните технологии се преражда в строителството и изграждането на модерни и устойчиви недвижими имоти.

ФAKTИ
Πpoeĸт жилищна част: Lauta Forest Premium
Проект офис сграда: Lauta Tech Fort
Инвecтитop: АСПИЛЕНД ООД
Глaвeн изпълнитeл: ВА и МИ ООД
PЗΠ: 40 000 ĸв.м
Heтнa oфиcнa плoщ: 11 000 ĸв.м
Cpoĸ нa зaвъpшвaнe: 2023 г.

Data by: PDS.BG

Lauta Forest Premium е впечатляващ комплекс срещу един от големите паркове на Пловдив. Може ли да представим неговите основни параметри?

- Четири месеца. Точно толкова ни отне целият мегапроект, за да шлифоваме всеки ъгъл. След това следваше техническата част. Lauta Forest Premium е проект, който е абсолютно иновативен като концепция и строителство за Пловдив. От една страна, за пръв път в град Пловдив се реализира най-висок клас офис сграда заедно с жилищна част в най-новия hi-tech район "Гладно поле". На второ място, комплексът се намира срещу най-голямата облагородена и социална зелена площ - парк "Лаута", с големина 500 декара. Паркът дава възможност за спортна и социална дейност, но е и незаменим бял дроб. Качеството на въздуха, което е голям проблем, тук е решен завинаги. В близост Plovdiv Plaza Mall, Metro, JYSK, Technopolis и други магазини и ресторанти действат като притегателна сила за пловдивчани.

Изглед, идвайки от магазин "Метро", "Технопорис" и други

Какви съвременни строителни решения ще осигурят висок комфорт на обитаване?

- Описанието на един проект като “комплекс” в Пловдив е добило изцяло негативен смисъл, защото инвеститорите в града най-често търсят максимална застройка с минимални разходи. Това създаде усещането у купувачите, че получават четири стени, дограма и изолация вместо имот с добавена стойност, устойчив на негативни физически и икономически условия. Да, Lauta Forest Premium е в архитектурен смисъл комплекс, но дотук. Невиждани стандартни екстри към всеки апартамент са пречистването на водата, вградени електрически външни щори, които осигуряват термален и звуков комфорт, троен стъклопакет, шумоизолация на пода на всеки апартамент. Всеки апартамент е със светла височина около 2.80 м, което дава множество опции на собствениците за интериорни решения, без да плащат с цената на комфорта. За вътрешното заградено дворно пространство използваме “умни” камери, които следят за инциденти и съмнително поведение, разпознават пожар, наводнение, оръжие или опасни предмети. В същия вътрешен двор нямаме нито едно паркомясто, в жилищната част собствениците забравят за сутрешен шум от аларми или вътрешни улици, опасни за малки деца.

Не на последно място се опитваме да избягаме от незаменимите за бранша клишета: уют, светлина, простор, топлина, дом и семейство. Да, това са страхотни думи, но са просто думи. Ние продаваме съставките като среда, премиум клас, първокачествени материали, дългосрочна грижа. Всичко това е краен продукт от стени, дограма, асансьори, гранит, качество. А дом, в който да живеят семейства в уют и комфорт, ще го направят бъдещите купувачи.

1 / 3

Изглед от бул. "Санкт Петербург"

2 / 3

Hi-Tech офис сграда Lauta Tech Fort

3 / 3

Изглед, идвайки от магазин "Метро", "Технополис" и други

Какви са вашите пакетни програми и онлайн присъствие?

- Възползвахме се от най-добрите проактивни практики при онлайн продажбите и рекламата и пакетни програми в световен мащаб. Благодарение на богатия технологичен опит на един от инвеститорите разполагаме с най-добрия онлайн портал за продажби - lautaforest.bg. Подходът ни е абсолютно проактивен, ние искаме да сме активни към клиентите и те да идват максимално информирани извън стандартната комфортна зона - стоя и чакам да дойде клиент. Създали сме уникална онлайн платформа с пълната информация за целия проект, апартаменти, търговски и зелени площи. Оптимизирана е за всякакъв вид устройства, клиентът може да комуникира с нас с един клик, а с още един да хареса имот и да се свърже с нас.     

ПРОМОПАКЕТИ И ПРОГРАМИ

Пакетните програми за момента са четири.

Първата е за стимулиране на продажбата на стария имот за сметка на нов. Стимулираме хората да се развиват и да живеят наистина в едно от най-добрите места в Пловдив, като им даваме допълнителна отстъпка.

Вторият е “доведи приятел”. Много хора имат близки или приятели, с които биха живели на едно място. Този план е създаден за тях, даваме им възможност заедно да спечелят допълнителна отстъпка от цената на квадрат, ако доведат приятел или близък, заедно с тях и закупят заедно апартамент. Печели и основният купувач, и човекът, когото той е довел.

Третият пакет е изключителен и е насочен към младите семейства. Без значение дали скоро са сключили брак или им предстои това събитие, ние ги поздравяваме и им предоставяме допълнителна отстъпка, стимулирайки ги да създават семейство и да градят бъдеще в една зелена и спокойна среда.

Четвъртият пакет е изцяло инвестиционен и е насочен към хората, които желаят да закупят по-голям брой жилища и да направят дългосрочна устойчива на всякакви условия инвестиция.

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

Разкажете ни повече за жилищната част на комплекса - какви са типовете жилища и особеностите на разпределенията?

- Идеологията на Lauta Forest Premium е да може да купите типов апартамент или да обедините повече от един, който да пасне идеално на нуждите на клиента. С богатия набор от стандартни екстри бягаме от клишираното понятие “жилищен комплекс”, но сме заложили и на по-освободена архитектура с правилни форми, която позволява на интериорните дизайнери да разгърнат фантазията си максимално. За пръв път в Пловдив имаме апартаменти с квадратура около 110 кв.м с общи части, две спални, две бани и тоалетни и доста голям хол, без да нарушаваме комфорта и обемите на жилището. Втората тоалетна с баня е просто задължителна при съвместното съжителство с други хора, било деца или възрастни. Друг интересен факт е, че където има възможност, сме ориентирали спалните към по-прохладната част, а холовете и жилищната част - към по-слънчевата и по-топла страна с уникален изглед към парк "Лаута". Пловдив е топъл град и държим да унифицираме комфорта в ежедневието на новите собственици.

Предоставяме възможност на клиентите да купят партерни апартаменти със собствен двор. Такъв тип имоти са изключително актуални в днешно време и предоставят незаменимо лично пространство. Осигурили сме на над 80% от имотите гледка към парк "Лаута", за да могат обитателите, освен да се насладят на идеалния въздух, и да релаксират с безкрайната зеленина на парка. Вътрешният двор е изцяло затворен, паркирането е премахнато от него, дворът е терасиран и разделен на зони за релакс и детски игри. Имаме и кучешка площадка, която е на нужната дистанция от жилищната част, за да не създава дискомфорт. Абсолютно всеки апартамент е с избено помещение извън площта на имота, в подземното ниво или на етажа на апартамента. Не сме използвали малки хитринки, които ощетяват новите собственици, като например да залагаме складовете директно в апартаментите, които отнемат от полезната площ за живот.

1 / 2

2 / 2

Какво характеризира офисната сграда?

- На първо място - поглед напред и нагоре.

Проектирайки архитектурно и концептуално Lauta Tech Fort като клас А офис сграда, си задавахме един основен въпрос - как тя да бъде номер 1 в Пловдив, когато прережем лентата през 2023 г. Подбирайки изключително прецизно локацията, ние избрахме Гладно поле като бъдещ hi-tech парк, в който се строят и ще се строят други офис сгради. Микроклиматът и изграждащата се нова инфраструктура - улици, детски градини, големи магазини, бързата връзка до всяка част на града, няколко автобусни спирки, гигантският парк и жилищна част с невиждани за Пловдив екстри са едната задължителна страна на монетата. Работещите и обитателите ще се чувстват превъзходно в такава среда. От друга страна, офис сграда като Lauta Tech Fort не е нужно да е гигантски хангар, за да максимализираме РЗП и наеми, съответно печалба. Трябваше да е с идеални размери и да създава усещане за живот и иновация. В този смисъл офис проектът е на 11 надземни и 2 подземни етажа и обща застроена площ около 13 000 кв.м. 

Високо в небето - с високи технологии над 3.00 м

Отдаваемата площ на всяко ниво е тип open-space около 1100 кв.м, която може да се раздели за двама отделни наематели. Концепцията на площите е така създадена, че офисите могат да останат open-space или да бъдат направени на отделни кабинети без никакъв компромис. Имаме много заявки за индивидуални кабинети и офиси в тези 1100 кв.м на плоча. Заложихме 4 високотехнологични високоскоростни асансьора с интелигентни системи за контрол на трафика, повече от нужното към този момент, но задължително за годините напред. Заложили сме на абсолютно прави форми на сградата и голямо разстояние между колоните между 8.40 м и 13.00 м, давайки незаменима свобода на бъдещите наематели при проектиране и обзавеждане на новите им работни пространства. Светлата височина на работните помещения е до +3.15 м, което е впечатляващо. Lauta Tech Fort има спираща дъха гледка, която никога няма да бъде скрита или застроена - към парк "Лаута".

Отделно от парка, както може да се види и на визуализациите, ние ще озеленим и облагородим пребогато вътрешната среда. Ще разполагаме с цели три независими източника на електроенергия - от две различни подстанции и много мощен генератор, който ще осигури нужната мощност за денонощна работа в сградата като трети източник. Разполагаме с две подземни нива за паркиране изцяло за нуждите на офис сградата и с доста подземни паркоместа за гости. Паркингите на жилищната част и на офис сградата са отделени и нямат физическа връзка помежду си.

Лобито е просто WOW, с огромни височини и обеми, с рецепция, която е готова да посреща всички гости и работещи. Lauta Tech Fort разполага с кафене, ресторант за бързо хранене, детски център с отделен вход, помещение за охрана, обслужващ персонал, общи тоалетни. Предвидени са зapядни cтaнции зa eлeĸтpoмoбили, тexничecĸи пoмeщeния нa eлeĸтpoзaxpaнвaнeтo и UРЅ, peзepвoap зa cиcтeмaтa зa aвтoмaтичнo пoжapoгaceнe, cъблeĸaлни и caнитapни пoмeщeния зa вeлoпapĸинг oт ĸлac 1, cepвизни cĸлaдoви плoщи.

Климатизацията и комфортът преди всичко.

Да, наясно сме, че климатизацията, осветлението и шумът са основните дразнители в такъв проект. Lauta Tech Fort ще разполага с най-модерната енергоефективна VRF система, която преобразува електрическата енергия в топлинна и охладителна. Инсталацията ще позволи работа на различни режими на телата във всяко от помещенията. Ще дадем възможност на всеки от работещите да настрои светлината около своето работно място индивидуално. Звукоизолацията ще бъде осигурена със съвременни фасадни решения, с окачени фасади, с високи показатели за енергийна ефективност, звукоизолация и топлозащита. Към август 2020 г. разглеждаме и сравняваме най-големите иновации на фирмите за климатизация, окачени фасади и инсталации по част "Електро", за да ги наложим като стандарт при реализирането на проекта.

При подписване на дългосрочни договори с наемателите ще се съобразим в максимална степен с всички техни изисквания за интериор, климатизация и други специфични особености, необходими за тяхната работа. 

Вътрешен терасиран парк от 3000 кв.м

Може ли да представим накратко инвеститорите на този впечатляващ проект?

- В самото начало на този мегапроект уточнихме с екипа, че не можем да си позволим да реализираме идеята ни на типично местно ниво - искахме да е нещо брилянтно, с притегателна сила за работа и живот. Вляхме много живот на високотехнологичната ни офис сграда от клас А - Lauta Tech Fort, с върха на строителството и технологиите в жилищната част. Ние сме абсолютни иноватори в налагането на този изключителен стандарт, при това на цена в рамките на разумното за град Пловдив.

АСПИЛЕНД е холдинг, сформиран от две дружества - АСПИГРУП и БАУЛЕНД.

АСПИГРУП е компания с дългогодишен опит в инвестициите в недвижима собственост, пионер в строителството на жилищни мегапроекти и хотелски комплекси. В търсене на най-доброто за своите клиенти компанията всекидневно анализира пазара на имоти и туристически услуги, за да им предложи възможност за избор на по-добро и достъпно качество.

БАУЛЕНД е инвестиционна компания на 5 години, която залага на високите технологии и иновациите при строителството на устойчиви във времето жилищни сгради, офис площи и търговски обекти. През 2019 г. БАУЛЕНД има построени над 12 000 квадрата жилищни и търговски площи, позиционирани в премиум сегмента.

Повече информация: www.lautaforest.bg

Пълния текст четете в бр. 4 на сп.ГРАДЪТ

Обратно нагоре ↑