Сгради

La Ville - на зелените хълмове край Панчаревското езеро

La Ville - цялостна концепция в отговор на динамичните нужди на съвременния човек

Интервю с Андрей Асенов, La Ville

www.laville.bg

- Крайградските райони са известни с възможностите за висок комфорт на обитаване. С езеро, гори и планини Панчарево е все по-гореща зона, която впечатлява със своите възможности - може ли да ни представите особеностите на района и мястото на La Ville в него?

- Панчарево е перлата на околностите на София. Езерото предлага уникални условия за спорт и отдих, горите осигуряват чист въздух, а близостта до планините позволява бърз достъп до планински маршрути и пикници на открито. Това е район, който осигурява възможност на човек да се потопи в природата, но едновременно с това да не губи свързаността с градските удобства. В рамката на тази живописна картина La Ville изпъква като визионерски проект, който успява да съчетае всички предимства на крайградските райони с луксозния начин на живот. Разположен в сърцето на тази зона, проектът предоставя на своите жители безкомпромисен комфорт, съчетан с изключителната възможност за живот в близост до природата. Така La Ville не е просто място за живеене, а истинско преживяване, което трансформира всекидневния живот в изкуство.

La Ville, Панчарево, София

Инвеститор: Ла Вил ЕООД

Проектант: ЛП Арх

Изпълнител: Унистрой АД

РЗП: 8594 кв. м

Брой къщи: 15

Тип къщи: от  475 до 715 кв.м

Етап: довършителни работи

- Съвременните концепции за обитаване еволюират заедно с развитието на средата на живот и особеностите на новите поколения. Какво предвижда концепцията на La Ville - град край града и град сред природата, независимост и конформизъм?

- Концепцията на La Ville е вдъхновена от идеята за създаване на място, което отговаря на динамичните нужди на съвременния човек. В епохата на глобализация и ускорено ежедневие хората все повече търсят равновесие и убежище. La Ville представлява "град край града" - пространство, което съчетава удобствата на градската среда с тишината и спокойствието на природата. Това не е просто квартал или жилищен комплекс, а цялостна обитаема среда, където всеки детайл е обмислен до последно. Като "град сред природата" La Ville преоткрива връзката на човека с природата, без да жертва комфорта и лукса на модерния начин на живот. В този контекст независимостта се изразява в способността на жителите да избират между активен градски живот и релакс в природата, без да се налага изборът на едното пред другото.

От друга страна, конформизмът в La Ville не е свързан с безличност или стандарт. Тук той означава прилагане на най-добрите практики и стандарти в областта на строителството, дизайна и управлението на жилищни пространства, като се имат предвид индивидуалният характер и нуждите на всеки жител.

- Как се променя начинът на живот и какво търсят бъдещите собственици от различни поколения?

- Начинът на живот постоянно еволюира в отговор на променящите се културни, технологични и обществени тенденции. Съвременният човек желае баланс между работа, отдих и лично време, като търси жилищен модел, който подкрепя тази амбиция. Собствениците от младите поколения държат на технологично оборудване, устойчивост и функционалност. Те ценят бързия достъп до градските удобства, но искат и място, където да се изключат от стреса. По-възрастните пък търсят комфорт, сигурност и естетика в дома си, като все повече наблягат на здравословния начин на живот. La Ville е разработен с идеята да задоволи всички тези изисквания, предлагайки уникална комбинация от лукс, функционалност и близост до природата.

- Всяка къща и дом е много личен проект, който специфично носи характера на своите обитатели. Какви са къщите в La Ville - какви са особеностите на жилищните проекти от ново поколение? Какви са функционалните зони, какви са все по-високите изисквания към тях и вашият отговор на тях?

- Всеки дом е отражение на душата на своите жители, а в La Ville тази философия достига нови висоти. Къщите тук не са просто сгради - те са израз на иновативния дух на новото поколение.

Особеностите на домовете в La Ville се проявяват в детайла. Изчистените линии на архитектурата, ултрамодерните материали като Alucobond и Reckli, както и уникалните интериорни решения правят всеки дом тук произведение на изкуството.

Но красотата не е само на повърхността. Всеки аспект от дизайна е замислен така, че да отговори на изискванията на модерния живот. Функционалните зони в къщите отговарят на динамиката на ежедневието. Големите пространства са разделени така, че да обслужват различните потребности на семействата – от отпускащи СПА зони до кино за вечерни развлечения, просторни кухни и дневни помещения. Високите тавани и огромните прозорци не само добавят чувство на простор, но и позволяват на естествената светлина да проникне в дълбочината на дома.

В отговор на все по-високите изисквания към съвременния дом La Ville предлага разнообразие от възможности, които обогатяват живота. Например вентилационните системи и централната прахосмукачка са примери за иновации, които добавят удобство и комфорт на обитаването, а прекрасните барбекю зони и уникалните интериорни стълби от метал представляват комбинация от функционалност и елегантност.

В крайна сметка La Ville е симбиоза между дизайн и функция, където всеки детайл е замислен и реализиран с грижа за потребителите.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

- Градската среда и качеството на живот като стандарт: градска ли е средата в La Ville и контекста, как качественият жилищен проект върви с еднаква скорост на развитие със средата? Кои са факторите, които създават комфортната жилищна среда?

- La Ville не е просто място за живеене, това е емблематично пространство, където модерният стил се съчетава с функционалността на живота в големия град. Специално проектирани да отговорят на нуждите на всяко семейство, къщите в La Ville комбинират иновации и уют, предоставяйки на обитателите си простор и свежест. Зелените пространства в La Ville предлагат уникална комбинация от природа и градски комфорт. Огромният парк с езеро е идеалното място за разходка, докато детските зони и баскетболното игрище добавят динамика и разнообразие във вашия ежедневен живот.

Изключителната локация на La Ville го прави уникално място за живеене: само на 11 км (19 мин.) от летище София, 7 км (14 мин.) от Inter Expo Center и 15 км (27 мин.) от центъра на града. В близост до "Бизнес парк София" (6 км, 12 мин.) и метростанцията (6 км, 12 мин.), както и до изхода на магистрала (7 км, 12 мин.).

Изборът на La Ville е избор за качество, комфорт и удобство в едно.

- Дизайн и функция - как качествените жилищни сгради обогатяват визуално и функционално своя контекст? Разкажете ни повече за функционалните зони както в La Ville и около проекта, за озеленяването, достъпността и социалната инфраструктура в района?

- Дизайнът и функционалността винаги трябва да вървят ръка за ръка, особено когато става въпрос за жилищни сгради. В La Ville тези два аспекта се преплитат наистина страхотно. Визуално La Ville се отличава с модерни и елегантни архитектурни решения. Използваните материали като Alucobond, HPL и ръчно изработените фасади превръщат всяка къща в произведение на изкуството. Огромните парадни входове, високите тавани и големите прозорци добавят чувство за простор и свобода.

Функционално всеки дом в La Ville е създаден така, че да отговаря на индивидуалните нужди на своите обитатели. Различни функционални зони предоставят възможност за разнообразни дейности - от кино за ценителите на филмите, през СПА зони за релакс, до барбекю зони за прекрасни семейни моменти на открито.

Зелените пространства във и около La Ville са ключов елемент от проекта. Разнообразната зеленина и дърветата предоставят красота и свежест, а огромният парк с езеро е идеален за разходки и спорт. Детските зони, баскетболното игрище и пространствата за разходка добавят атмосфера на общност и създават усещане за живот в малък град.

Достъпността до ключови точки в града прави La Ville изключително привлекателен. Намирайки се на кратки разстояния до главни транспортни връзки, обитателите могат лесно и бързо да достигнат до важни места в София.

В крайна сметка La Ville не е просто комплекс от къщи. Това е пространство, където дизайнът среща функционалността, където естетиката обогатява живота на своите обитатели.

 

- Устойчивото развитие и "зеленият" характер на сградите са актуален и все по-задължителен фактор - какви са принципите на устойчивото развитие, заложени в различните части на La Ville?

- Устойчивото развитие не е просто моден термин, а задължителен подход към създаването на съвременни жилищни комплекси. В La Ville зеленият характер и принципите на устойчивостта са в основата на всяко архитектурно и дизайнерско решение.

Енергийна ефективност: Чрез използването на висококачествена дограма Schuecco и най-високо качество на хидро- и топлоизолационни материали къщите в La Ville осигуряват оптимална топлоизолация и енергийна ефективност. Това води до намаляване на разходите за отопление и климатизация.

Газификация: La Ville е оборудван с модерна газификационна система, която предоставя чист и ефективен енергиен ресурс за отопление на домовете.

Използване на природни ресурси: Огромните прозорци и високите тавани позволяват на природната светлина да прониква в домовете, което намалява необходимостта от изкуствено осветление през деня.

Зелени пространства: Разнообразната зеленина, дърветата и паркът с езерото не само придават естетическа стойност, но също така поддържат локалната екосистема и предоставят на обитателите чист въздух и места за релаксация и спорт.

Управление на водата: Системите за събиране и пречистване на дъждовната вода, както и устойчивите решения за озеленяване помагат за оптималното използване на водния ресурс.

Смарт хоум решения: Интегрираните технологии не само улесняват живота на обитателите, но и спомагат за по-ефективно използване на ресурсите – от контролиране на отоплението и климатизацията през дистанционно управление на осветлението.

Транспорт и локация: Близостта до ключови точки в града и лесният достъп до главни транспортни връзки намаляват нуждата от дълги пътувания, което намалява емисиите от автомобили и подобрява общото качество на живот.

В La Ville устойчивостта и луксът вървят ръка за ръка. Принципите на устойчивото развитие не са компромис, а по-скоро естествена част от визията за живот в съвременния град.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

Обратно нагоре ↑