Продукти и технологии

"Идеал Стандарт" представи еволюцията на дизайна и визията си за устойчивост със серия събития във Венеция

Водещият производител на оборудване за бани "Идеал Стандарт" беше домакин на серия ексклузивни събития във временен шоурум във Венеция.

Popßup експозицията, наречена Aesth|ethics, показа естетичния дизайн на марката и етичните цели и постижения на компанията. Посетителите имаха възможност да се запознаят с най-новите колекции, представени в уникална и вдъхновяваща обстановка, като същевременно научиха повече подробности за ангажиментите на компанията за екологично, социално и корпоративно управление, които наскоро бяха публикувани в първия й годишен доклад за устойчивост.

Въглеродно неутралните събития се проведоха в историческия Arsenale di Venezia, на територията на бившите корабостроителници, където беше направена специална инсталация от Роберто Паломба, главен дизайнер на "Идеал Стандарт". Тази инсталация следва уникалния подход Singular™ на Ideal Standard, като показва решения за баня във всички продуктови категории от различни гами и илюстрира колко хармонично работят колекциите.

Коментирайки новите продукти и Aesth|ethics, Роберто Паломба казва: „В тези нови колекции  запазихме основната си идентичност и надградихме върху богатото дизайнерско наследство от нашето минало, като същевременно произвеждаме нови и вълнуващи продукти за съвременната баня. Комбинацията на нашия експертен опит и знания в дизайна и в производството ни позволява да предприемем тези стъпки по устойчив, иновативен начин. Arsenale di Venezia е идеалното място и ни предоставя драматична обстановка, за да покажем нашите нови колекции, вдъхновени от Италия.” 

Изложените нови продукти включват гамата Alu+ - екологично устойчиви душ системи, съвременната колекция i.life в ново модерно покритие сив гланц, минималистичната колекция душове Solos с интуитивно интелигентно управление за цялостно СПА изживяване и La Dolce Vita – дизайнерска колекция за баня, която празнува италианския начин на живот.

Aesth|ethics подчерта ангажимента на "Идеал Стандарт" за създаване на по-устойчиво бъдеще и обясни как компанията доставя иновативни, висококачествени продукти, които насърчават устойчиви практики на живот. В тази връзка "Идеал Стандарт" направи пълен анализ на въглеродния си отпечатък и си партнира с Up2You за неутрализиране на генерираните емисии на CO2. "Идеал Стандарт" избра два проекта, които се фокусират върху опазването и възстановяването на горите в подкрепа на борбата с изменението на климата. Първият помага за защитата на почти 785 000 хектара гори и диви животни по южните брегове на езерото Кариба в Зимбабве. Проектът Kariba Forest Protection има за цел да създаде коридор за биоразнообразие чрез свързване на четири национални парка и осем сафари резервата, като същевременно изпълнява множество инициативи, насочени към общността. Компанията също така се е ангажирала да помогне за превръщането на почти 22 000 хектара земя за паша на едър рогат добитък в устойчиво управлявани гори за високо ценени, дълготрайни дървени продукти, както и за улавяне на големи количества въглероден диоксид. И двата проекта са проверени от Verified Carbon Standard и Climate, Community & Biodiversity Standards.

Повече за Доклада за устойчивост и за новите продукти на компанията може да намерите на idealstandard.bg

Ideal Standard обяви най-новото допълнение към своята гама i.life B – покритие Glossy Grey. Тази нова цветова опция придава на популярната колекция i.life съвременна естетика и изтънченост. Glossy Grey се предлага за селекция от мивки, тоалетни и бидета на i.life B,  проектирани в сътрудничество с реномираното италианско студио Palomba Serafini Associati (PS+A). Цялата колекция е гъвкава, с голямо разнообразие модели. Подходът Singular™ предлага пълната съвместимост на продуктите от портфолиото на Ideal Standard.

Зад изящната естетика на i.life стои усъвършенстваната технология за промиване RimLS+, а липсата на ръб означава, че тези тоалетни се почистват по-лесно. Иновативната инсталационна система EasyFix+ гарантира, че окачените тоалетни могат да бъдат монтирани по-бързо и само от един човек.

Научете повече за колекцията i.life тук: www.idealstandard.co.uk/products/highlights/ideal-standard-i-life

Серията душове Alu+  от Ideal Standard ще е на пазара от септември 2023 година. Новата колекция се отличава с модерна цветова гама, практични функции и силни екологични характеристики.

Душ системата е с елегантни правоъгълни линии, които са подчертани от кръглите смесители, основния и ръчния душ. Съвременният дизайн е допълнен от възможността за избор от три матови покрития - черен сатен, розе и сребро.

Екологичната устойчивост също е приоритет в колекцията -  Alu+ е изработена от висококачествен рециклируем алуминий, съдържащ 84% рециклиран материал. Изцяло без хром, олово и никел, Alu+ разполага с технология за пестене на вода, вградена в цялата серия.

Новата серия решения за душ Solos, част от Atelier Collections, следват минималистичната естетика на смесителите и мивки Solos, които дебютираха на изложението Salone del Mobile през 2022 година. Разнообразието от продукти комбинира интуитивен, умен контрол с различни режими на разпръскване и вградено осветление, създавайки истинско усещане за СПА.

Визията се отличава с изчистени линии и гладки ръбове. Серията е в цветове хром, модерно коприненочерно и с устойчиви PVD покрития: злато, сребърно и магнитно сиво.

Новите продукти, разработени в сътрудничество с Palomba Serafini Associati (PS+A), ще бъдат на пазара през септември 2023 година.

Колекция La Dolce Vita е най-новото допълнение към дизайнерската Atelier Collections. Новата серия е създадена от главния дизайнер Роберто Паломба и е вдъхновена от известния италиански израз "сладък живот".

Колекцията включва решения за цялата баня - тоалетни и умивалници, тоалетни чинии, бидета и вани, смесители, душ продукти и аксесоари. Освен това тя е съвместима с широката гама мебели на Ideal Standard, както и с по-широкия им продуктов портфейл благодарение на философията Singular™.

Естетиката на La Dolce Vita балансира внимателно между геометрични форми и форми, вдъхновени от природата. Зад елегантната външност се крие иновативната технология на Ideal Standard, с която се постигат отлична хигиена, лесна поддръжка и спестяване на ресурси.

La Dolce Vita ще бъде достъпна през януари 2024 година.

Вижте повече за колекциите тук www.idealstandard.co.uk

1 / 2

2 / 2

Обратно нагоре ↑