Сгради

Harmony Place, Пловдив: Зелени пространства и уединение

Проектант: RT Consult, арх. Радо Тодоров

Harmony place е разположен в спокоен, все още незастроен квартал на град Пловдив – кв. "Остромила". Предвид обстановката през последната година локацията осигурява уединение от забързания градски начин на живот, множество зелени пространства, а за по-малките детски площадки - и сигурна среда. Едновременно с това за обитателите на жилищния комплекс се открива панорамна гледка към Родопите. Булевардите "Коматевско шосе" на запад и "Димитър Талев" на изток обезпечават удобна и бърза връзка с града.

 

Функционалност и архитектурно решение

Жилищният комплекс е съставен от четири самостоятелни сгради. Етажността е съобразена с общото застрояване в района – ниско, за да не нарушава хармонията и вписването на обемите в околната среда.

На партерно ниво апартаментите са с прилежащи индивидуални дворчета за постигане на усещане за простор и уединение. На типово ниво са разположени 6 апартамента, както следва: три двустайни и три тристайни. Пешеходецът е с приоритет в Harmony place - паркирането е решено подземно, за да не се нарушава зелената обстановка, която е основна за проекта. Чрез грижливо проектиране на градинки в зелената обща зона на комплекса се създава приятна за всекидневен живот среда насред природата. Комплексът е проектиран в хармония със заобикалящата го озеленена среда, като напълно е ограничен достъпът на автомобили в междублоковите пространства и зоните за отдих и спорт.

Устойчивост и околна среда
Сградите са четириетажни с мансарди и по никакъв начин не пречат на ослънчаването и гледките, които се откриват.

Щателно внимание е обърнато към избора на фасадните материали, така че комплексът да бъде вписан успешно в богато озеленената си среда. Модерната визия е постигната с устойчиви и качествени материали, чието съчетание завършва композицията изцяло. Обликът на сградата е подчертан с HPL панели с дървен мотив в комбинация с еталбонд в антрацит и естествен камък за акцент. Парапетът по терасите е стъклен, ефирен, а елегантно решените дървени решетки идеално се съчетават с търсената визия.

Апартаментите се издават по БДС стандарт: шпакловка и замазка, изградена ВиК, ел. инсталация с монтирани ключове и контакти и ел. табла, окабеляване за телефон и интернет, видеодомофонна система, дограма с троен стъклопакет, входни блиндирани врати.

Общите части са заложени с луксозни материали с естетическа издържаност за завършване на общата визия на комплекса - топлоизолиращи междуетажни врати, добре осветени стълбищни клетки и парапети по стълбищните клетки по детайл.

Сградата е енергоефективна, с фасада от устойчиви материали с изчистени линии, съвременен и функционален дизайн на жилищата, с довършителни материали с безупречно качество от най-висок клас.

1 / 2

2 / 2

ФАКТИ
Застроена площ: 1532.75 кв.м
РЗП подземно: 4098.08 кв.м
РЗП надземно: 7594.91 кв.м
Площ на имота: 6402 кв.м

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Обратно нагоре ↑