Изкуството и ГРАДЪТ

Греди Асса представя: "Мигове светлина", 22 ноември - 11 декември, Галерия "Нюанс"

Греди Асса

От 22 ноември до 11 декември галерия Нюанс представя за първи път в своето пространството изложба на художника Греди Асса - “Мигове светлина”. Автор, чиито творчество и биография нямат нужда от разказване, не само защото той е сред големите художници на нашето време, а и защото неговите произведения говорят сами за себе си.

Темата на настоящата изложба е често срещана в търсенията на художника през годините, а именно светлината. Заглавието на експозицията “Мигове светлина” напомня на зрителя за мимолетността на един лъч светлина, който ако не бъде забелязан на момента, изчезва без време. Напомня на публиката също така и за необходимостта по-често да се радваме на малките моменти от забързаното ни сиво ежедневие, които често пропускаме, а те ни носят доза радост и жизненост. Вглеждайки се в картините, зрителят ще открие, освен светлината, една конкретна история и случка, разказваща специфичен момент от живота на художника. 

Греди Асса: "Заглавието на всяка изложба намирам постепенно по време на работа по същия начин, по който на платното едно нещо поражда друго. Скрити остават разговорите и състоянието, които отразявам в картината. Времето на разгадаване е внимателно вникване в художествените послания. В опитите ми в живописта търся вътрешното очарование на светлината и я превръщам в изненада. Бъдете озарени и в най-трудните мигове."

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

Вернисажът е на 22 ноември от 18 часа.

Вижте повече на сайта на галерия Нюанс

Обратно нагоре ↑