Сгради

Grand Hotel Therme by Pulse, с. Баня, община Разлог

Grand Hotel Therme е ексклузивна спа дестинация без аналог в България

Паскал Дойчев, основател и собственик на Pulse

- Г-н Дойчев, лукс, комфорт, достъпност - това са някои от символите на хотелите от веригата Grand Hotel by Pulse: Grand Hotel Therme, Grand Hotel Bansko, Grand Hotel Sveti Vlas и Emirates Residence. Нека да представим накратко Grand Hotel Therme - най-новия от тях, за който още не сме разказали на нашите читатели?

- Да, наистина успяхме да направим нещо различно за нашите клиенти. Реализацията на най-новия ни проект Grand Hotel Therme продължи четири години. Нашата цел беше той да се превърне в емблематичен СПА хотел като дестинации като Aqua Dome и QC Terme в Западна Европа. Затова търсихме такава локация, така че проектът да може да бъде развиван целогодишно на топ ниво. Отделни зони от хотелския комплекс бяха пускани в експлоатация поетапно. Това беше възприето с разбиране от нашите гости и дори по-положително, отколкото очаквахме. Сега сме на финалната фаза, като предстоящ е стартът на експлоатацията на Fun Park.

- Как е структуриран комплексът и какъв е неговият фокус?

- Комплексът е структуриран така, че да се отличи като спа дестинация в България. Неговият фокус е изцяло към ски, СПА и семейния туризъм на най-качествено ниво, ориентиран към българските клиенти, с които работим в нашата верига фитнес центрове Pulse. Ние познаваме техния вкус, имаме изградени в нашите над 20 клуба много СПА центрове с богат опит какво и как се възприема и харесва.

 

- Локацията и околната среда са сред най-важните фактори за съвременните гости - разкажете ни повече за региона на село Баня - според легендата любимото място на Филип Македонски?

- Със сигурност околната среда и локацията са категорично най-доброто място за такъв тип ексклузивен проект. Разположението между планините на кръстопът за Гърция е много живописно и удобно. Инфраструктурата в региона непрекъснато се подобрява - наскоро беше пуснат най-дългият пътен тунел в България - "Железница", което улеснява още повече движението от София. Пътят през Юндола за пловдивчани е ремонтиран и е в отлично състояние.

Село Баня предлага фантастична гледка към трите планини, а легендите за лековитата вода са много. Най-привлекателно е взаимодействието с Пирин, където летният и зимният туризъм почти се изравняват като туристически интерес. Всички тези факти за нас бяха потвърждение на решението ни, че това е най-красивото място, подходящо за целогодишен туризъм.

- Интериорът на Grand Hotel Therme впечатлява още от приемната зона и фоайето - каква е ролята на архитектурата и дизайна за доброто прекарване на гостите?

- Още от входа имаме един голям и много впечатляващ атриум. Постигнахме почти 20 метра остъкление във височина, като на ниво лоби изрязахме плочата, така че да се вижда СПА рецепция на долно ниво, което създава още при влизането т.нар. wow ефект, но също така осигурява възможност за по-лесна ориентация от страна на гостите. Въпреки че строителството не беше лесно, смятаме, че получихме желания резултат.

- СПА процедурите са един от най-актуалните начини за релакс и запазена марка на хотелите ви - какви са възможностите в Grand Hotel Therme?

- СПА комплексът се състои от две части - една в хотелската част и една външна - Pulse Therme, насочена към ски зоната и външни клиенти. Те са свързани помежду си и гостите на хотела могат да избират. Общата им площ е 6500 кв.м - това категорично е най-големият СПА център в България.

В Pulse Therme изградихме две по-екзотични съоръжения, с които сме абсолютни новатори. Едното е върху 300 кв.м с исландско СПА с хума и лечебна кал, където специален оператор дава маските и инструкции как да се ползват - общо от 15 до 45 минути процедура, пренесена от хиляди километри в България.

Другата изключителна СПА процедура включва дозатори от билков иглолистен мед, който се нанася по лицето и тялото, след което се влиза в специална сауна, където медът има време да попие и да се почувства неговият ефект.

Върху останалата площ ние сме пренесли и всички останали познати на пазара процедури.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

- Минералните басейни поразяват със своето голямо разнообразие по вид и размери?

- Определено се гордеем с нашите басейни. Имаме 11 басейна, от които един е с размери 25х25 м за плуване, останалите са акватонични с обща площ 2100 кв.м - разнообразието е много голямо, без да включваме шоковите басейни в парните бани, които са запазен патент на Pulse. Всичко това не може да бъде описано добре - трябва да се пробва на място.

- Какви са качествата на минералната вода на село Баня и какви са нейните лечебни и физиотерапевтични свойства?

- Качествата на минералната вода са много специфични. В близост до нас са турската и римската баня, които датират от стотици години и са останали до днес. Знае се, че войските са идвали на тези бани за възстановяване. Водата е мека и приятна, без никакъв мирис на сяра и е много енергизираща. При престой над 20 минути веднага се усеща прилив на енергия и повишаване на тонуса - гарантирано!

- 10 ресторанти и барове! Добрата храна е част от качествения all inclusive, а вашата концепция е за една по-различна услуга - какво характеризира подхода за достъпен лукс?

- Ние сме известни с по-различната си концепция и в Grand Hotel Therme направихме това, което досега СПА конкуренцията не предлага. Имаме един Ala Carte и три основни ресторанта - единият е целодневен до 2 часа през нощта, като се допускат гости с хавлии, защото всеки посетител може да огладнее след СПА процедура. Ресторантите ни са много различни и разчитаме на турски готвачи и екип с опит от хотелите ни на морето и в Банско. Гоним всички стандарти на петзвездния all inclusive.

- Витаминни барове и различни възможности за здравословно хранене и напитки са част от висококачествената услуга?

- На няколко точки имаме здравословно хранене и витаминни барове, насочени към нашите клиенти от Pulse, но не само. Много гости идват за ритрийт и планираме това да стане добре развита част от нашето предлагане, като хората да го свързват с активния туризъм, което е бъдещето.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

- Проектът впечатлява със своето дизайнерско оформление и художествено осветление - за изминалите година и половина от неговото откриване какво е удовлетворението от страна на гости и партньори?

- Архитектурното решение е до 3 етажа на площ 60 декара, така че общото впечатление е за не много голям обем, но капацитетът е над 550 гости. Наблегнахме на естествените материали и естествен камък, реден от местни майстори, но нашият стил определено се отличава с по-различни алпийски елементи. Успешно комбинирахме живописната природа с художествено осветление. В крайна сметка най-важни за нас са положителната оценка и удовлетворението на гостите ни.

Проект: Grand Hotel Therme 
Локация: село Баня
Инвеститор: "Проектна компания Комплекс Баня" ЕООД
Проектант: Катя Лазова
Изпълнител: "Стартинг Пойнт" ЕООД
Застроена площ: 8421 кв.м
РЗП: 26 000 кв.м
Брой стаи: 190
СПА център: 6500 кв.м
Басейни: 11

Вижте cтaтиятa в бpoй 2/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT 

Обратно нагоре ↑