Сгради

DOM L2: Най-новият проект на "Домекс" 

Максимален жилищен комфорт и спокойна семейна среда

DOM L2 www.doml2.bg е най-новият проект в портфолиото на "Домекс", инвеститор с над 15-годишен опит и отличен със специална награда на престижния национален конкурс „Сграда на годината“ през 2021 като изпълнител в изграждането на AZUR Premium, Св. св. Константин и Елена. В началото на тази година "Домекс" получи още едно престижно отличие за най-активен строител в България в категория "Ваканционни сгради" на база завършени кв.м разгъната застроена площ за 2022 г. Класацията се прави изцяло и единствено на база реални числа за квадратни метри разгъната застроена площ, в които е инвестирано, били са проектирани, построени и завършени с акт 16, а компанията реализира над 350 000 кв.м до този момент.

DOM L2 е разположен в най-модерната и атрактивна част на жилищен район "Люлин", до метростанция „Люлин“.

В динамиката на големия град е важна както локацията, така и инфраструктурата. Тези, които избират да живеят в съчетание добра локация и сграда с изразен характер и индивидуалност, могат да намерят своя идеален дом в DOM L2.

DOM L2 е с прецизно избрана локация, високо ценена от живеещите в района. Разположен в най-атрактивната част на микрорайон "Люлин 2", на няколко минути пеша от метростанция „Люлин“ и в близост до всички удобства. Парцелът граничи с Lidl и е само на крачки разстояние от BILLA, T-Maket, училища, детски градини, спортни центрове, търговски обекти и ресторанти, аптеки, поликлиники, ресторанти, спирки на градския транспорт, които правят достъпа до всяка точка на града лесен и удобен.

DOM L2 e перфектното място за вас и вашите близки, предоставяйки всички удобства за прекрасно ежедневие.

Независимо от това дали имате намерение да инвестирате с цел да осигурите прекрасен дом за своето семейство, или имате инвестиционни намерения с цел отдаване под наем, проектът предоставя първокласна възможност за инвестиция.

DOM L2
Локация:
жк "Люлин 2", София
РЗП: 19 500
Жилища: 144 апартамента
Инвеститор: "Домекс"
Проектант: studio CREATIVE
Изпълнител: "Домекс Конструкшън" ЕООД

Концепция за качествен и здравословен начин на живот

Цялостната концепция DOM L2 е насочена към качествен и здравословен начин на живот, отговарящ на очакванията за по-висок стандарт, сигурност, комфорт и хармонична връзка с природата.

DOM L2 се отличава с изчистена и модерна визия и форма, реализирана в Г-образен обем. Характерно за всяка жилищна единица е, че има големи прозорци от пода до тавана, тип френски, които създават връзка между екстериора и интериора, както и голяма интензивност на осветяване. Всички те са подчертани с бронзово-златисти рамки от композитен материал и акценти с LED осветление. Проектирани са стъклени парапети, което създава ефирно усещане. Проектът се отличава с деликатност и ефирност посредством големите френски прозорци, елегантната архитектура и стилна визия на фасадата.

Технологии, които ще станат стандарт на бъдещето

DOM L2 е високоефективна енергийна сграда - енергиен КЛАС А, проектирана с материали и технологии, които ще станат стандарт за бъдещето.

"Домекс" продължава тенденцията да проектира и изгражда високоефективни енергийни сгради с мисъл за бъдещето. Проектът ще разполага с истински сертификат за клас А, а не само документално оценен такъв. Какво означава това за крайния потребител? По-дълъг сграден живот, по-нисък разход на електроенергия, по-висок комфорт на обитаване и същевременно по-щадящи за околната среда вредни емисии. Като правило първоначалната инвестиция е по-висока, но по-ниските сметки след това, по-високият комфорт и по-малкият въглероден отпечатък ги правят привлекателни за все повече хора.

Това се цени високо и от банковите и финансовите институции, които прилагат преференциални условия при отпускане на кредити.

DOM L2 е проектиран така, че собствениците на апартаменти в него да са доволни и да живеят безгрижно в тях и след няколко поколения.

На покривите са предвидени слънчеви панели - локални съоръжения за собствено потребление на електроенергия, която ще се ползва за осветление на общи части, фасадно осветление и дискретното градинско осветление.

За да осигурим зелени площи, които да са перфектно поддържани, в двора е предвидено изграждане на инсталации за автоматично поливане и напояване.

Предвидена е дограма с максимална енергоефективност.

Висококачествени асансьори от лидера ORONA за повече комфорт, пространство и безопасност - на разположение са 4 високоскоростни асансьора, които обслужват всички нива на сградата включително и сутерена.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Средата на живот е точно толкова важна, колкото и домът

Затова и целта на проекта е да подобри средата и да създаде спокойствие и по-близък контакт с природата. Вътрешният двор е прекрасно място за цялото семейство - място за почивка и общуване, за тихи занимания или детски игри на открито. Затова е помислено за всеки малък детайл.

DOM L2 разполага със собствен зелен двор с органичен достъп, само за собствениците, разгърнат в площ над 2000 кв.м с прецизно проектирана ландшафтна архитектура. Освен съществуващите видове са предвидени и нови 49 иглолистни и широколистни дървета (корейска ела, вечнозелен хималайски кедър, сребрист смърч, японски клен, розовоцъфтящ дрян, магнолия стелата, рустифина, червен дъб, върба ива, офика и други) и богато озеленяване с иглолистни и широколистни храсти, декоративни треви и увивни зелени растения. В двора са разположени тихи кътове за отдих, малки алеи.

Хармоничната зелена среда е допълнена от ниско градинско осветление и декоративни акценти с композиции от камъни. На разположение на най-малките обитатели е детски кът с пространство за игра, покрито с мека, ударопоглъщаща настилка.

Интересен елемент от двора е пейзажно оформена алея, изпълнена от бетон с вградени различни каменни фракции - Reflexology path, или алея, която може да се ползва за масаж при ходене с боси крака. Този акцент е с декоративна стойност и особено ценен от децата.

Дворът е ограден и с контролиран достъп, което гарантира сигурност и спокойствие на обитателите.

144 светли и просторни апартамента с комфортни и функционални разпределения.

В DOM L2 може да разгледате апартаменти с площ от 70 до 170 кв.м.

Общо 144 светли и просторни апартамента, проектирани с комфортни и функционални разпределения в двустайни, тристайни и четиристайни жилища.

На партерен етаж са разположени апартаменти със собствен зелен двор, а на последните етажи – апартаменти, от които се открива панорама към града или планината.

Всеки апартамент разполага със собствено складово помещение.

Паркингът е планиран в две подземни нива. Към подземния паркинг има два подхода към всяко ниво и е обособен в едно общо пространство за цялата сграда, което го прави максимално удобен и лесен за маневриране.

www.doml2.bg

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑