Сгради

Boyana Senses София

Ултимативно усещане за дом 

Теодор Илиев, управляващ партньор в Ultima Homes

Boyana Senses е ситуиран на ул. „Панорамен път” 55, една от най–престижните и комуникативни улици в квартал "Бояна", в близост до резиденции и паметници на световното културно наследство. Локацията притежава неповторимо предимство, като съчетава в едно живот в планина и градска среда. Сградата е заобиколена от столетни дъбове и кестени, които потапят всеки апартамент в зеленина и чист въздух от Витоша.

Собствениците ще живеят на една крачка от красивите екопътеки на планината и едновременно ще се възползват от изключително бърз достъп до бул. "България" (2-3 мин.) и центъра на София (15 мин). 

Комплексът вече има Акт 14.

Ultima Homes е част от портфолиото на AG Capital с жилищни сгради от най-висок клас.

“Последните няколко години предефинираха представите на клиентите за ексклузивността на един имот. Голяма част от купувачите у нас днес предпочитат новото луксозно строителство, към което са изключително взискателни. Търсят се бутикови сгради с елегантни общи части, функционалност на жилищното пространство и устойчива във времето естетика, докато в същото време разполагат с всички удобства на градския живот и качествена природна среда”, разказва за концепцията Теодор Илиев, управляващ партньор в Ultima Homes. “Boyana Senses е продукт на стремежа ни да създаваме сгради, които освен с ексклузивността си впечатляват с духа и емоцията, която носят. Такъв тип имоти са дефицит на нашия пазар. Отговаряме на търсенето на една специфична група от купувачи, за които водещ фактор при избора на имот е ултимативното усещане за дом“, допълва Илиев.

Фокус върху функция, комфорт и уют

В Boyana Senses има 27 апартамента, разположени в два входа. За всеки апартамент са предвидени подземни паркоместа. Жилищата са с френски прозорци, които предоставят естествена светлина и близост с природата. Архитектите са обърнали специално внимание на всяко помещение и са ги проектирали с мисълта за функция, комфорт и уют.

Проектът предлага апартаменти и мезонети със самостоятелни дворове и панорамни тераси. В имотите на партера собствениците ще се докоснат до усещане за живот в къща. Апартаментите на терасовидните етажи притежават изключителни гледки към Витоша и София.

„Иво Петров Архитекти” са поставили фокус върху функционалността на всяко помещение. Ако трябва да разгранича Boyana Senses от останалите проекти на пазара, то бих акцентирал върху естетиката на общите части – лоби, двор, етажна площадка, през които хората преминават ежедневно. За концепцията на лобито се доверихме на архитектурно студио VIArchitects, чийто поглед за модерния градски силует напълно съвпада с нашата визия“, споделя Теодор Илиев.

Двата входа са свързани помежду си чрез голяма стая за отдих с естествена светлина, мека мебел и билярдна маса. В градината е предвиден двор за общо ползване със зона за барбекю, маса, пейки и детска площадка. Ultima Homes цели запазване на общите пространства в най-добър вид и за това предоставя на собствениците едногодишна безплатна поддръжка. 

„Вярваме, че вниманието към детайла прави едно жилище уникално и стойностно. Търсим и ценим това разбиране и сред нашите клиенти“, казва Теодор Илиев с обещанието Ultima Homes да останат верни на стремежа към най-високо качество и безкомпромисни в целия процес на изпълнението на проекта.

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

BOYNA SENSES
Локация: кв. "Бояна", София
Инвеститор: Ultima Homes
Архитект: "Иво Петров Архитекти"
Интериор: VIАrchitects
Изпълнител: Nivel
Проджект мениджмънт: Park Lane Development
РЗП: 5046 кв.м

Вижте cтaтиятa в бpoй 3/2023 нa cпиcaниe ГPAДЪT в дигитaлeн фopмaт c вгpaдeни ИHTEPAKTИBHИ BPЪЗKИ

Обратно нагоре ↑