Сгради

Borisa Apartments, София

Borisa Apartmenrts - тих лукс и хармонично обитаване до линеен парк "Манастирски ливади-изток"

Borisa Apartments е нова впечатляваща бутикова сграда в "Манастирски ливади-изток", на крачка от живописните склонове на Витоша, Националния исторически музей, Ботаническата градина и Боянската църква. Обрамчена с впечатляваща градина с водни ефекти, простираща се на 1 декар и 300 кв.м, според главния проектант доц. д-р арх. Евгений Рафаилов сградата е въплъщение на вечната представа на идеала за Дом - сигурен, спокоен, тих, уединен. Откриването е насрочено за това лято, когато предстои акт 16. Изключително предимство е намиращият се на под 100 м новоизграждащ се линеен парк, където на площ 27 дка са предвидени езера, зелени площи, многобройни опции за почивка и разходка на открито. Продължение на проекта ще бъде проектът Borisa II - напълно идентична сграда, която инвеститорът започва да строи в съседство през юни 2024 г.

Borisa Apartments е създадена от "Върджинс Груп"

Компанията е с богат опит в сферата на недвижимите имоти и от 1997 г. оперира успешно в Обединеното кралство, а от 2005 г. и на българския пазар. Нейно дело са едни от най-елегантните проекти на родното Черноморие - комплекси "Каскадас", които до момента обхващат 200 000 кв.м РЗП. Компанията е създател и на други жилищни и ваканционни имоти в Слънчев бряг, Равда и Стара Загора - общо 33 сгради и комплекси.

Ние инвестираме приоритетно в перспективни, спокойни и красиви локации. Сред основните ценности, към които екипът ни неизменно се стреми, са качественото строителство, впечатляващ ландшафт, отлична функционалност, безупречен дизайн и сигурност. Гордеем се с малкия процент общи части – приблизително 12%, казва Богдан Богданов, управител на компанията инвеститор. Най-новият проект в портфолиото - Borisa Apartments, всъщност носи името на една от неговите дъщери и трябва да бъде успешна илюстрация на основните ценности на холдинга.

Проект: Borisa Apartments
Локация: "Манастирски ливади-изток", София
Инвеститор: "Върджинс Груп"
Проект: доц. д-р арх. Евгений Рафаилов, РУХАУС
Груб строеж: "Алпин билдинг"
РЗП бруто със сутерен: 8820 кв.м
ЗП: 1110 кв.м
Двор/градина: 1190 кв.м
Етап: Пред акт 16
Срок на завършване: лято 2024

1 / 2

2 / 2

Вдъхновен от природата лукс

В спокоен квартал сред качествени нискоетажни сгради с красиви градини, Borisa Apartments има призванието да въплъти концепцията за тих лукс в сграда с РЗП 8820 кв.м, едва 9-12.5% общи части и собствен парк. Създаден от доц. д-р арх. Евгени Рафаилов от екипа на РУХАУС с най-модерни материали, проектът не е технологично и хладно пространство, а носи знаците на ренесансовата школа. Облечена с красив италиански камък и дървени панели отвън, преливащи в травертин и качествени мазилки в интериора, разположена в парк с впечатляващи гледки към планината, сградата предлага спокойствие и чист въздух - далеч от жилищните мастодонти, гъсто застрояване, висока етажност и градски шум.

Хармоничен живот в полите на Витоша с бърз достъп до центъра на столицата

Бул. "България" води бързо до центъра, Южният парк кани на разходка, почивка и спорт на открито, предстои да бъде устроен огромният линеен парк “Манастирски ливади-изток”. Bulgaria Mall и Paradise Center предлагат магазини и опции за забавление, районът е богат на исторически забележителности. Социалната инфраструктура включва от детски градини и училища, офиси на спедиторски дружества и банкови клонове до кафета, ресторанти, хранителни магазини, аптеки, здравни заведения - на крачка от центъра на града.

Сградата е прецизно планирана с големи панорамни прозорци и стъклените панели на терасите, които размиват границите вътре - вън с гледки към склоновете на Витоша. Зеленият двор предлага възможност за релакс с ромон на водата от миникаскадата и красивия ландшафт, който прилича на облагороден див пейзаж, прорязан от планински поток.

За максимум уединение и сигурност комплексът е от затворен тип

Трите входа - Аcacia, Birch и Cedar ("Акация", "Бреза" и "Кедър"), са разположени в прилежащия парк с контролиран достъп. Домофоните и пощенските кутии са на улицата без външен достъп на външни лица. Вътрешният двор е с видеонаблюдение и опция за жива охрана, като няма такса поддръжка и собствениците трябва да решат коя компания ще поеме отговорността за грижата за проекта.

Апартаментите в Borisa Apartments са общо 72, с една, две или три спални, с 46 подземни гаража и 29 паркоместа. Всяко жилище е с отлична планировка без скосявания и странни ъгли, удобно за обзавеждане и обитаване. 

1 / 3

2 / 3

3 / 3

За строителството са използвани модерни материали и технологични системи:

- Тухли "Винербергер" - двойна зидария с шумоизолация между отделните апартаменти

- Шумоизолация на пода

- Вентилируема фасада - вата, алуминий с дървена обшивка, висок клас италиански плоскости гранит, а не типичният за много сгради по-нисък клас испански гранит

- Изцяло алуминиева дограма Reynaers MASTERLINE 8 с 3 стъкла и топъл дистанционер - иновация с върхови показатели, сред които най-висок коефициент на топлоизолация, водо-, въздухо- и шумонепроницаемост

- Двоен под “плочи без фуги” на големите тераси - хидроизолация и голям двусантиметров гранитогрес на крачета за лесна смяна

- Асансьорите са 8-местни Schindler със стени от осветен оникс 

- Входни врати "Солид"

- Възможност за подово отопление и охлаждане с термопомпа

- Предвиден скрит монтаж за външни тела на климатици и термопомпи

- Всички жилища разполагат със складови помещения на същото ниво или на ниво сутерен

- Интериорът ще бъде завършен с травертин и мазилки

- Апартаментите са завършени до степен “на тапа” по БДС, с шпакловки, мазилка в санитарните помещения, замазки на подовете.

Според всички изследвания и експертни становища инвестицията в жилище с подобни първокласни характеристики си заслужава, а дългосрочната рентабилност е гарантирана. За обитаване или отдаване под наем вложенията се изплащат със спокойствие за правилен избор.

Историята продължава с “Бориса II”, чието строителство ще започне през лято 2024.

Вижте cтaтиятa в бpoй 2/2024 нa cпиcaниe ГPAДЪT 

Обратно нагоре ↑