Сгради

Aqua Paradise Resort с награда на BIG SEE‘2020

Споделяне

Екипът на архитектурно студио Miodesign спечели две награди в престижния  международен  конкурс BIG SEE‘2020. В него всяка година се отличават най-високите постижения в областта на архитектурата и дизайна в държавите от Югоизточна Европа (Aлбaния, Aвcтpия, Бългapия, Бocнa и Xepцeгoвинa, Kипъp, Чexия, Гъpция, Xъpвaтия, Итaлия, Унгapия, Kocoвo, Ceвepнa Maĸeдoния, Moлдoвa, Чepнa гopa, Pyмъния, Cлoвaĸия, Cлoвeния, Cъpбия и Typция).

Двете награди, които архитектурно студио Miodesign спечели в тазгодишния конкурс на BIG SEE, са в Категория Туризъм в два раздела:

- Творческа история и идентичност като опит/Creative story and identity as experiencе за Къщата на хляба, с. Балдево/ The House of Bread, Baldevo

- Архитектура и дизайн като опит/ Architecture and design as experience с Хотелски комплекс Аквпарадайз, Несебър/ Aqua Paradise Resort, Nesebar (вижте представяне в сп. ГРАДЪТ)

Двете реализации независимо от своята диаметралност в локация, обем, инвестиции и таргет на потребителите имат еднаква значимост според авторите както в личностното и творческото им израстване, така и като устойчива квинтесенция на архитектурната философия. В сърцевината и на двете концепции е закодирана локална идентичност на разбираем мултикултурен език. В проектите е намерен хармоничния баланс между традиционни и иновативни материали и технологии.

ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС АКВАПАРАДАЙЗ, Несебър

Хотелски комплекс Aqua Paradise Resort заедно с едноименния аквапарк са един от най-мащабните проекти на българското Черноморие. Комплексът се намира между градовете Несебър и Равда.

В запомнящата се трилъчева концепция на основното хотелско тяло и радиално кръгово решение на целия комплекс са вплетени философията на устойчивостта и безкрайността на триединството, силата на постоянството на морските вълни и стилизирана Самоковска шевица, носител на знаците - фундаменти за човешката същност като живот, обич, род, цел, красота.

Този сложен микс от символи и послания кодира матрицата, дефинираща локална идентичност и мултикултурност  на един български хотел от ново поколение.

Иновативният подход в реализирането на комплекса е търсен в много нива - материална среда, зелена архитектура и инженеринг, приложено ноу хау в концепцията за българския хотелиерски бизнес, мениджмънт и мониторинг.

Обратно нагоре ↑